Šport > Nogomet
7 ogledov

Berlusconi bi odpustil vse; tudi trenerja

massimiliano allegri EPA
Italijanski mediji so izbrskali pismo, v katerem naj bi Silvio Berlusconi namignil, da bo odpustil celotno tehnično osebje, vključno s trenerjem Massimilianom Allegrijem. Italijanski prvoligaš je avtentičnost pisma že zanikal.

AC Milan si je z zmago proti Sieni (2:1) v 38. kolu italijanske nogometne lige zagotovil tretje mesto na lestvici, ki prinaša kvalifikacije za naslednjo sezono Lige prvakov.

Priložnost za nastop v najelitnejšem nogometnem tekmovanju pa po poročanju italijanske televizijske oddaje Il Processo di Biscardi ni prepričalo lastnika kluba Silvia Berlusconija, da bi v ekipi zadržal trenerja Massimiliana Allegrija. Omenjena oddaja je predstavila vsebino pisma, ki naj bi ga spisal Berlusconi. V njem nekdanji italijanski premier razkriva, da razmišlja o zamenjavi celotnega tehničnega osebja. ''Obeta se sprememba med trenerji. Prav tako bomo, če bo potrebno, reorganizirali strukturo kluba,'' naj bi zapisal Berlusconi.

AC Milan vse zanika

Predstavniki AC Milana so vse navedbe televizijske hiše zanikali. ''Predsednik Silvio Berlusconi ni dal nobene izjave o AC Milanu, prav tako pa ni napisal nobenega pisma,'' sporočajo iz Milana.

Pismo še razkriva, da naj bi Berlusconi od Allegrija zahteval igro po sistemu 4-3-3 in sebi pripisal zasluge za boljše rezultate v drugem delu sezone. ''Po katastrofalnem začetku sezone sem se sestal s trenerjem in mu povedal, da bo nekaj treba spremeniti. Obenem sem poudaril, da moramo spremeniti taktiko. Rezultati so bili vidni takoj, začenši s povratkom proti Napoliju. Iz položaja za izpad smo splezali do tretjega mesta,'' naj bi v pismu zapisal Berlusconi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.