Šport > Nogomet
53 ogledov

Bezjak v težavah, ker je Slovenec

Matjaž Kek Katarina Ponjavić
Trener Rijeke Matjaž Kek je s svojim moštvom v Kranju visoko ugnal Triglav (0:8) in po tekmi za Goal spregovoril o slovenskem napadalcu, ki je zabil prva gola za novi klub.

Evropski podvigi niso prva skrb Matjaža Keka, ki se z Rijeko po dveh zgodovinskih sezonah, v katerih so Rečani igrali v skupinskem delu Lige Evropa, na morebitne nove mednarodne uspehe znova pripravlja v domovini.

Pred selitvijo v Kranjsko Goro je Rijeka v sredo visoko porazila Triglav (0:8), tekma v Kranju pa je minila v znamenju prvih zadetkov Romana Bezjaka, toda nekdanji selektor Slovenije in trener Maribora še ni želel delati prehitrih zaključkov: "Prehitro je še karkoli govoriti. On ima takšen karakter – to neko agresivnost, to direktnost, ki nam lahko pride prav. Toda konkurenca je kar prava, tako za njega kot vse ostale – na igrišču se bodo morali pokazati. Glede na to, da je Slovenec, ima lahko le težave prej kot kakšen popust od trenerja!"

Glede ciljev v novi sezoni Kek ostaja realen. Rijeka je lani dosegla rekordno število točk, Kek pa izpostavlja "neverjetno energijo" predsednika Damirja Miškovića, ki klub žene naprej, obetajo pa se mu novi uspehi tudi izven zelenice z gradnjo nove baze in novega stadiona. "Vedno želiš nekaj več. V pretekli sezoni smo dosegli rekordno število točk, dosegli smo največ golov do sedaj, toda spomladi v določenih tekmah nismo bili na tisti ravni, ki bi si jo jaz želel," je priznal Kek in dodal: "Smo tik pred končanjem 'kampa', ki bo vsem nam lahko v ponos, potem pa bo izgradnja nove Kantride v regijo vnesla dodatno energijo. To je zgodba, ki temelji na pozitivni komunikaciji, na zaupanju, predvsem pa na igralcih, ki imajo karakter, ki hočejo naprej, ki so lačni in na vsakem treningu hočejo kaj več."

Zaradi igranja v kvalifikacijah za Ligo Evropa morajo biti Rečani že zelo hitro na delovni temperaturi, toda Kek ni želel niti slišati o trditvah, da bodo že prvimeseci sezone ključni za njegovo ekipo: "Ključni? Ne, ne … Mi smo v dveh letih zdaj naredili dober rezultat v Evropi. Kako težko se je potrjevati v Evropi, je meni popolnoma jasno. Že v drugem predkolu nas čakata ali Škendija ali Aberdeen, ki sta že imeni v Evropi, v Evropi pa ni 'popravnega', že zelo hitro, šestnajstega, moraš biti v pravi formi, tako da nas čaka še ogromno, ogromno dela," je dejal nekdanji selektor, ki je Sloveniji prinesel nastop na SP v Južni Afriki.

Razočaran v primeru neuspeha v Evropi

53-letni Mariborčan ne želi, da bi pritisk rezultatov postal breme belim: "Da bodo navijači razočarani, če nam ne uspe v Evropi? Vem, jaz bom sam razočaran. Ni pa to zdaj nek pritisk … Če si v športu, se moraš naučiti živeti s pritiskom, pritisk rezultata te mora gnati naprej, ne pa, da te obremenjuje, da se vsak dan zbujaš in najprej pogledaš, kaj pišete mediji. Vi ste za to, da spremljate vse to skupaj, imate svoje mnenje, mi pa moramo delati. Sestavni del našega življenja so tudi mediji."

Rijeka se bo v nadaljevanju priprav, natančneje že čez tri dni, pomerila z velenjskim Rudarjem, nato pa še s Krko in Sarajevom"Nasprotnike smo izbrali načrtno, to so vsi prvoligaši, klubi, ki igrajo nogomet. Nekaj novih fantov se nam vrača po poškodbah in mislim, da bodo tekme kar pravšnje za razbitje monotonije treningov, čeprav se prvenstvo začne zelo hitro, 'pavza' je bila zelo kratka in ne potrebujemo toliko, da bi prišli ponovno v nek ritem," je pristavil Kek, ki ne more prehvaliti Kranjske Gore in igralne površine, ki v Kranju vnovič pričakala njegove fante.

"Najprej hvala Triglavu, da nam je kljub temu, da je padlo toliko dežja, omogočil, da zaigramo na tako fenomenalni površini. Fantom je prišlo kar prav, da so razbili monotonijo treningov. Nihče se ni poškodoval in mislim, da je tekma dosegla namen," je še dejal Kek in nato sklenil pogovor: "Mislim, da se Rijeka tako dobro počuti v Kranjski Gori – ljudje so tako prijazni, tako nam gredo na roko, čeprav je bilo letos nekaj težav z igrišči na začetku, a ves ta trud in okolje, ki je seveda sedaj, ko je posijalo sonce, fenomenalno. Ne vidim razloga, zakaj ne bi prihajali nazaj. Imamo odlične pogoje, kar se tiče igrišč, ni daleč od Reke in jaz sem zelo zadovoljen. Pa ne zato, ker sem Slovenec …"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.