Šport > Nogomet
15 ogledov

Bilić: "Hvala igralcem in bioenergetiku"

Olić Bilić EPA
Hrvaška slavi zmago nad Turčijo v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2012. Kockasti so zmagali v Turčiji kar s 3:0. Selektor Slaven Bilić se zahvaljuje bioenergetiku. Cristiano Ronaldo z remijem iz Bosne in Hercegovine: "Dobra tekma, grozno igrišče."

"Ob zmagi nad Turki bi se zahvalil igralcem in splitskemu bioenergetiku Denisu Bušeliću,“ je po izdatni zmagi v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2012 dejal hrvaški selektor Slaven Bilić, ki je pred reprezentančno akcijo obiskal Bušelića zaradi težav s hrbtom. Bioenergetik, ki trdi, da lahko obnavlja zaloge energije v ljudeh, je postal znan po tem, ko je pomagal nogometašem Dinama pred tekmo z Realom, na kateri so Zagrebčani pretekli sedem kilometrov več od španskih zvezdnikov. Med drugimi je pomagal tudi Novaku Djokoviću, da je ta prebrodil krizo, in Francesci Schiavone, ki je tudi z njegovo pomočjo dobila turnir Roland Garros, trdi.

"Za pravo tekmo sta potrebna dva nasprotnika. In fantastični navijači. Absolutno smo si zaslužili zmago. Vseh 90 minut smo bili boljši tako na posamični kot ekipni ravni. Ni šlo za slabo Turčijo, ampak izredno dobro Hrvaško. Ampak pogubno bi bilo misliti, da je vse končano. Turki so pokazali, da se lahko vedno vrnejo,“ je dodal vzhičeni Bilić.

Cristiano: "Dobra tekma, grozno igrišče"

Druga tekma v soju žarometov je potekala v Zenici, kamor so prispeli Cristino Ronaldo in druščina. "To je bila dobra tekma na groznem igrišču. Bosna je imela svoje priložnosti, tako kot mi. Upam, da bomo slavili na domačem igrišču,“ je veliko mirneje, kot je deloval na travniku, razlagal Cristiano. Potem ko je doživel žvižganje, skandiranje "Messi, Messi“ že na letališču ob prihodu, nagajanje z laserji na treningu, so tribune tudi na tekmi izkazale privrženost Argentincu. "To ni nič. Nikoli ne posvečam pozornosti provokacijam, ampak igri,“ je odmahnil z roko Portugalec.

Domači zvezdnik Zvezdan Misimović pa je povedal: "Najvažnejše je, da nismo prejeli azdetka. Zmagovalec bo odločen na drugi tekmi, upamo na najboljše.“

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.