Šport > Nogomet
16 ogledov

Ronaldo izžvižgan v Sarajevu

cristiano ronaldo sarajevo
1/6
Reuters
Bosna in Hercegovina ter Portugalska bosta prvo tekmo enega najvznemirljivejših obračunov dodatnih kvalifikacij za Euro 2012 odigrali 11. novembra v Zenici. Tja so Portugalci že prispeli, Cristiana Ronalda pa so njegovi "občudovalci" pozdravili z žvižgi, glasnimi "buuji" in skandiranjem "Messi, Messi". Preverite v videu in galeriji.

"Kakšnih 7:0 ne bi bilo slabo. Potem bi bili mirni za povratno tekmo,“ se je pošalil bosanski selektor Safet Šušić: "Če me sprašujete, ali bi bil zadovoljen z 0:0, je moj odgovor ne. To ni slab izid, ampak ta dvoboj se bo odločal na drugi tekmi.“

Jasno, sledilo je tudi vprašanje, na katerega popolnega odgovora ne pozna nobene trenerska duša tega sveta – kako ustaviti Cristiana Ronalda. "Človek za v manj kot dveh sezonah zabil sto golov za Real. To govori vse o njem, 'policista' oziroma tesnega pokrivanja po vsem igrišču pa ne bo dobil. Nikoli v trenerski karieri nisem žrtvoval igralca, da bi nekoga pokrival. Poleg tega je Ronalda nemogoče pokrivati. Prekršek ali dva in že je tu rumeni karton ter nevarnost, da ta postane rdeči. Pokrival ga bo tisti igralec, ki mu bo najbližji, če ne bi izgubili enega igralca,“ razkriva Šušić.

Bosance še vedno peče izpad, ki ga je isti nasprotnik prav tako v dodatnih kvalifikacijah za SP 2010 povzročil pred dvema letoma. "Bil sem razočaran, ker menim, da nas je dokaj malo ločilo od uspeha. Če bi na Portugalskem izkoristili eno od dveh priložnosti in domov prišli z 1:1, sem prepričan, da bi v Zenici zdržali. V nogometu je sreča preveč pomembna. Upam, da jo bomo tokrat imeli več,“ se nadeja selektor.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.