Šport > Nogomet
12 ogledov

Mou pozabil utišati mobitel: kazen 500 €?!

Messi Martinez
1/11
Reuters
Osupljivo visoke Realove zmage se še kar nadaljujejo. V terminu kosila so Madridčani poteptali Osasuno kar s 7:1, Cristiano Ronaldo je zabil hat-trick. Barcelona je v Bilbau zaostajala vse do 91. minute, ko je na sceno stopil Lionel Messi in rešil točko (2:2). Joséju Mourinhu je na novinarski konferenci zazvonil mobilni telefon. "Oprostite. Če bi se to zgodilo pred igralci, bi moral plačati 500 evrov. Oprostite," se je opravičeval Portugalec. Tudi on dela napake. Celo on.

Barcelona se je na razmočenem igrišču v Bilbau spogledovala s prvim porazom v sezoni, a na koncu je Katalonce rešil Lionel Messi z zadetkom v 91. minuti. Zaostanek za Realom na prvem mestu pa se je povišal na tri točke. Athletic je na navdušenje svojih gledalcev na San Mamésu v 20. minuti v vodstvo s strelom z roba kazenskega prostora popeljal Ander Herrera. Veselje domačih pa ni trajalo prav dolgo, saj je izid že štiri minute kasneje po podaji Erica Abidala s strelom z glavo izenačil Cesc Fabregas. Drugi polčas je bil nekoliko manj zanimiv od prvega, a je zato ponudil infarktno končnico. Gostje so si v 80. minuti po podaji iz kota privoščili hudo napako (Abidal je slabo izbil žogo), kar je s pridom izkoristil Fernando Llorento in s pomočjo Gerarda Piqueja Athletic še drugič popeljal v vodstvo. Katalonci so po zadetku vse moči usmerili v napad in še drugič izenačili izid. Andres Iniesta je že v sodnikovem podaljšku ustrelil proti vratom domačih, domači branilci so bili nespretni in žoga je prišla do Messija, ki je ponujeno seveda izkoristil in zabil za končnih 2:2.

"To je bila oda nogometu," je po tekmi razlagal trener gostov Josep Guardiola. "Igralci so že od začetka vedeli, s kom se merijo. Če tukaj začneš tekmo nepripravljen, odideš domov dobro 'poservisiran'. Malokrat sem s svojimi nogometaši tako zadovoljen kot danes. Vsi smo lahko uživali v spektaklu, ki nam ga je pripravilo 22 izjemno dobrih igralcev. (Marcelu) Bielsi sem rekel, da so zverine. Še nikoli nismo igrali proti ekipi, ki bi tako pritiskala." Marcelo Bielsa, bolj znan pod vzdevkom "Loco" (nori), je še posebej izpostavil svoja rojaka pri Barceloni: "Messi je neprimerljiv nogometaš. Kakorkoli gledamo – vse, kar počne, je občudovanja vredno. (Javier) Mascherano pa je vzor. Veseli me, da sem njegov rojak."

Real za kosilo snedel Osasuno: 7:1!

Cristiano Ronaldo, ki je v petek prejel zlato kopačko za najboljšega evropskega strelca lanske sezone, in Angel Di Maria sta bila med glavnimi snovalci zmage – to je bila že deseta zapored, če štejemo vsa tekmovanja – nad oslabljeno Osasuno. Ronaldo je zabil hat-trick, Di Maria pa je podal za prve tri zadetke, preden je na začetku drugega polčasa moral iz igre zaradi poškodbe. Osasuni, ki jo je septembra Barcelona ponižala s kar 8:0, je na 1:1 uspelo izenačiti po hitro izvedenem prostem udarcu v 31. minuti. Dan po tekmi še ni znano, koliko časa bo poškodovani Di Maria preživel na bolniški, saj se mu je leva stegenska mišica vnela in zdravniki (še) ne morejo oceniti težavnosti poškodbe. Gotovo je, da bo Argentinec izpustil obe tekmi državne reprezentance proti Boliviji in Kolumbiji.

"Zaslužili smo si teh deset zmag," je po tekmi na Santiagu Bernabéu govoril José Mourinho. "Nobena ni bila podarjena, vse so bile dosežene brez sreče, kot posledica dobrih tekem. Smo nekje med dobrimi in zelo dobrimi tekmami. Rad bi se zahvalil tistim nekaj navijačem za golom, ki so nas podpirali skozi celotno srečanje, sicer bi stadion deloval prazno," je še okrcal navijače belega baleta, ki so se kljub zgodnji uri (tekma je bila na sporedu ob 12. uri) zbrali v velikem številu. Ravno med vprašanjem o siru Alexu Fergusonu pa je Mourinhu zazvonil mobilni telefon, ki ga je Portugalec pozabil utišati: "Oprostite. Če bi se to zgodilo pred igralci, bi moral plačati 500 evrov. Oprostite," se je hitro pobral Mourinho. 500 evrov je namreč kazen, ki je v klubu predpisana za uporabo telefona v slačilnici.

Valencia je v mestnem derbiju z 2:0 odpravila presenetljivi Levante, ki mu po odličnem začetku očitno zmanjkuje sape, in se zavihtela na tretje mesto na lestvici.

Španska liga, 12. kolo:

Mallorca : Sevilla 0:0

Real Betis : Málaga 0:0

Levante : Valencia 0:2 (1:1)
Javi Venta (31/a.g.), Costa (50)

Real Madrid : Osasuna 7:1 (3:0)
Ronaldo (23, 54/11-m, 58), Pepe (34), Higuain (40), Benzema (63, 81); Balde (31)
RK: Satrustegui (Osasuna/54)

Granada : Racing Santander 0:0

Zaragoza : Sporting Gijon 2:2 (1:2)
Botia (28), Postiga (90); David Barral (30, 43)

Espanyol : Villarreal 0:0
RK: Forlin (75/Espanyol)

Rayo Vallecano : Real Sociedad 4:0 (1:0)
Piti (13/11-m), Cuesta (50, 62), Trashorras (73)
RK: Martinez (11/Real)

Athletic Bilbao : Barcelona 2:2 (1:1)
Herrera (20), Llorente (80); Fabregas (24), Messi (91)

Getafe : Atlético Madrid 3:2 (1:1)
Barrada (40), Michel (49), Castro (83/11-m); Falcao (30/11-m), Dominguez (80)
RK: Lopo (29/Getafe)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.