Šport > Nogomet
46 ogledov

Birsa bo igral tam, kjer hoče

Valter Birsa Nik Rovan
Reprezentant Valter Birsa je zdaj tudi uradno Il Grifone – nogometaš italijanske Genoe.

Avtogram Valterja Birse se na pogodbi z Genoo suši že dolgo časa, toda slovenski reprezentant je član šestega kluba v karieri – po Biljah, Primorju, Hitu Gorici, Sochauxu in Auxerru – postal po petkovem odprtju poletnega prestopnega roka.

Stanovanje še išče

"Mogoče me na začetku čaka nekaj privajanja na drugačen slog igre, ampak to ni nekaj groznega. Ni tako kot včasih, ko še kot mlad fant prihajaš v novo okolje in imaš nekaj malega strahu pred tem, kako te bodo sprejeli. To bo nova izkušnja, ki se je zelo veselim," je za Žurnal24 dan pred petkovo dobrodelno tekmo v Biljah povedal Birsa.

Pri grifonah, tak je namreč eden izmed vzdevkov ekipe iz pristanišča, se mora oglasiti 13. julija, ko rdeče-modri začnejo priprave. "Mesta si še nisem ogledal, tudi stanovanja oziroma hiše še nisem dobil. Imel sem sicer dve ponudbi, a težko jih je ocenjevati prek fotografij," je dodal Birsa.


Fanatični predsednik kluba Enrico Preziosi mu je ob podpisu pogodbe zagotovil, da bodo upoštevali njegove želje po igranju na desni strani igrišča, toda Primorec bo več izvedel šele po snidenju z novim trenerjem Albertom Malesanijem: "S trenerjem še nisva govorila, a za to tudi ni bilo priložnosti, saj je podpisal šele pred kratkim. Po predsednikovih besedah bom imel takšno vlogo kot v reprezentanci, igral pa bi lahko tudi za napadalci. Povedal sem jim, da mi igranje na levi ne odgovarja."

V Liguriji bo Birsa še povečal slovensko kolonijo, saj ga tam čakajo Enej Jelenič, Dejan Lazarević in Luka Krajnc. "Še najbolj me veseli, da v ligi igra dosti Slovencev, in skorajda vedno se bo našel nekdo, proti komur boš igral," je sklenil Birsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.