Šport > Nogomet
21 ogledov

Blatter Platinija primerjal z Gadafijem

michel platini uefa EPA
Predsednik Fife Sepp Blatter, ko kritizira svojega "rivala" izUefe Michela Platinija, ne izbira besed. Blatter meni, da je odločitev, da se evropsko prvenstvo izpelje v 13 državah po Evropi slaba, takšno prvenstvo namreč ne bo imelo duše.

"Takšen turnir, kot je evropsko prvenstvo, bi morali organizirati v eni državi gostiteljici, v kateri bi se lahko edino ustvarilo pravo nogometno vzdušje, evforija in identiteta. Turnir leta 2020, ki ga nameravajo povsem razdeliti, pa nikakor ne bi moglo biti pravo evropsko prvenstvo. Morali bi ga imenovati drugače, ne vem kako, vendar pa vem, da bo takšnemu turnirju manjkalo tisto najbolj pomembno, srce in duša," je bil v nemški nogometni reviji Kicker kritičen 77-letni Sepp Blatter.

Prvi mož svetovne nogometne organizacije je šel v kritikah Michela Platinija še dlje in je načrte predsednika evropske zveze, po katerih bi izločilne boje izpeljali v 13 mestih po stari celini, polfinale in finala pa bi pripravili na istem stadionu, primerjal z načrti ubitega libijskega diktatorja Moamerja Gadafija.

"Platinijeva zamisel niti ni nekaj posebno novega. Polkovnik Gadafi mi je enkrat zaupal zamisel, da bi svetovno nogometno prvenstvo, ki ga je leta 2010 gostila Južnoafriška republika, izpeljali po vsej Afriki. Vsako tekmo bi izpeljali v eni od 56 afriških držav. Povedal sem mu, da je to zame nekaj povsem neverjetnega," je dodal Blatter.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.