Šport > Nogomet
16 ogledov

Bo El Clásico El Chaosico?

Messi El Clasico Real Madrid Barcelona Reuters
Po navajanju revije Forbes je vrednost nogometnega kluba Barcelona poskočila na več kot milijardo evrov, kljub temu pa vodilni v klubu nižajo plače tistim, ki niso pod sojem reflektorjev.

Barcelona ni samo "tika-taka", Messi, Iniesta, Xavi, El Clasico, Pep, Tito ... To je ogromen pogon, v katerem so nogometaši, vzgojeni v lastnem klubu, in tisti kupljeni, pa tudi velik strokovni štab.

Samo trener Tito Vilanova ima pod seboj 25 strokovnjakov, na plačilnem seznamu pa so tudi redarji, stevardi, zaposleni na parkirišču, tisti, ki dvigajo zapornice in usmerjajo promet ... Vsi ti so delček v mozaiku kluba iz katalonske prestolnice.

In medtem ko so Messiju nedavno plačo zvišali na letni znesek 16 milijonov evrov, vrednost kluba pa je po podatkih Forbesa zrasla na več kot milijardo evrov (več sta vredna le še Manchester United in Real Madrid), bodo delavcem, ki jih navijači ne vidijo s tribun, nižali plače. Sindikat delavcev se je uprl in vodstvu kluba zagrozil s stavko.

Najnižji sloj v katalonskem gigantu je za nedeljo, 7. oktobra, ko je na sporedu veliki obračun med Barcelono in Real Madridom, napovedal stavko. Še več, za 23. oktobra, ko bo na Camp Nouu v Ligi prvakov gostoval škotski Celtic, so stavko napovedali delavci barcelonske podzemne železnice, kar bi lahko izzvalo nov kaos, saj tako kot na nedeljskem El Clasicu tudi proti moštvu iz Glasgowa na tribunah pričakujejo 100.000 navijačev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.