Šport > Nogomet
68 ogledov

Bo prvenstvo že danes odločeno?

Olimpija Ljubljana SPS
Danes ob 16.55 bodo na sporedu tekme predzadnjega, 35. kroga Prve lige Telekom Slovenije.

Najpomembnejša obračuna bosta Rudar - Olimpija in Krka - Maribor, saj lahko razplet teh dveh tekem že odloči državnega prvaka.

Ljubljančani imajo v Velenju prvo od dveh zaključnih žogic za potrditev naslova državnega prvaka. Prav Rudar je bil v sredo tisti, ki je z zmago v Mariboru zmajem omogočil, da so s slavjem v Celju znova pobegnili štajerskemu tekmecu za tri točke. To pomeni, da če danes zmagata (ali izgubita ali igrata neodločeno) tako Maribor kot Olimpija, bodo Ljubljančani, prvič po sezoni 1994/95, prvaki, saj imajo boljši izkupiček z medsebojnih tekem.

Napeto pa bo tudi v boju za obstanek. Koprčani na devetem in Krka na desetem mestu imajo po 34 točk. Koper ima prednost z medsebojnih tekem s Krko, ob tem pa danes na papirju lažjega tekmeca. Koper bo gostoval v Novi Gorici, Krka pa bo igrala proti branilcem naslova in 13-kratnim prvakom.

Na sporedu sta še tekmi Domžale - Celje in Zavrč - Krško.

Prva liga TS, 35. kolo:

Ob 16.55:
Rudar Velenje - Olimpija Ljubljana
Krka - Maribor
Gorica - Luka Koper
Zavrč - Krško
Domžale - Celje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.