Šport > Nogomet
65 ogledov

Kako je Rudar pokopal Maribor

Rudar Velenje Ljudski vrt Rudar Velenje/Facebook
Po 34. kolu Prve lige TS je ljubljanska Olimpija na pragu državnega naslova, saj ji je z zmago v Ljudskem vrtu izdatno pomagal velenjski Rudar.

Velenjski Rudar v Ljudskem vrtu ni bil brez motiva, saj si pred 34. kolom še ni zagotovil obstanka v Prvi ligi. To se je po presenetljivi zmagi v Mariboru (2:3) spremenilo, ob tem pa so "knapi" Štajerce postavili v sila nehvaležen položaj v boju za naslov, ki ga lahko izgubijo že v soboto. Takrat bo Olimpija gostovala prav v Velenju in s tremi točkami bi "zmaji" že postali državni prvaki.

V Ljudskem vrtu so vsaj trem zadetkom botrovale rahlo nespretne reakcije vratarjev. Vratar Rudarja Matej Radan je pri prvem golu zelo slabo posredoval in svojemu bivšemu klubu podaril vodstvo. Jasmin Handanović je poletel v prazno pri izenačenju na 1:1, Radan pa bi lahko bolje posredoval pri golu Maribora za 2:1. Zadetku Leona Črnčiča za 2:2 v 84. minuti ne gre gledati v zobe, šlo je za odličen volej, delo pa je v sodnikovem dodatku dokončal Nikola Tolimir, čeprav bi morda lahko vratar s pravočasnim izhodom iz vrat preprečil predhodno akcijo Mitje Lotriča

Na Areni Petrol slavili dvojno zmago

Navijači Olimpije so se na celjskem stadionu ob koncu tekme veselili ne le zmage Ljubljančanov, ampak tudi poraza Maribora. V izdihljajih tekme v knežjem mestu so mnogi vse bolj spremljali dogajanje v Ljudskem vrtu, saj je Olimpija v Celju nekaj minut pred koncem zanesljivo vodila.

Že začetek tekme je bil v znamenju "zmajev", ki so z goloma Kenana Bajrića in Mihe Zajca prišli do lepe prednosti, ki pa jo je ekspresno prepolovil Lovre Čirjak. Na začetku drugega polčasa je končni izid postavil Rok Kronaveter, celjski čuvaj mreže Matic Kotnik pa bi moral posredovati bolje, saj je žoga letela točno v njega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.