Šport > Nogomet
125 ogledov

Bogati klub na zagovor k Uefi

Anderlecht PSG epa
Morali bodo prodajati igralce.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je vodstvo francoskih prvakov Paris St. Germain zaradi morebitne kršitve finančnega fair playja povabila na sestanek v Nyon, so potrdili pri Uefi. Sestanek med odborom za finance Uefa in vodstvom PSG bo predvidoma 20. aprila, poroča agencija dpa.

Uefa je že pred časom sprožila uradno preverjanje financ francoskega kluba. Do tega je prišlo predvsem po tem, ko so Francozi poleti samo za prestop brazilskega zvezdnika Neymarya iz Barcelone v Pariz odšteli 222 milijonov evrov.

A drag nakup se Francozom ni obrestoval, saj je PSG v prestižni ligi prvakov tekmovanja končal v osmini finala, ko je bil za Parižane usoden madridski Real, ki brani naslov najboljših v tem tekmovanju.

Kylian Mbappe Alarm Šport Porabili 1,2 milijarde za ... nič

Uefa zdaj preverja poslovanje kluba. Finančni fair play namreč predvideva, da ima klub v triletnem obdobju, ki se letos zaključuje, lahko izgubo v višini največ 30 milijonov evrov, ki pa mora biti zavarovana s potencialnimi upniki.

Francoski časnik L' Equipe je poročal, da mora PSG v poletnem prestopnem roku s prodajo nogometašev zaslužiti vsaj 75 milijonov evrov, da pokrije primanjkljaj in se izogne sankcijam Uefe. Uefa je proti Parižanom prve ukrepe namreč že izrekla in klubu dovolila za nastop v ligi prvakov prijaviti le 23 namesto 25 nogometašev.

V zadnjih dneh so sicer znova oživele govorice, da so si pri PSG za glavni cilj postavili nakup slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka.

jan oblak Vratar Šport Po Oblaka z vsoto, ki jo je težko zavrniti
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.