Šport > Nogomet
45 ogledov

Bogatinov: ''Jasno je, kdo je izrazit favorit''

Mura 05 Arsenal Kijev Drakovič Cipot Saša Despot
Nogometaši Mure 05 so na prvi tekmi 4. kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Mariboru izgubili proti italijanskemu Laziu z 0:2 (0:1), v četrtek, 30. avgusta, pa jih na rimskem stadionu Olimpico čaka povratni dvoboj, ki se bo začel ob 21. uri.

Muraši se Evropi predstavljajo v dobri luči, v domačem prvenstvu pa jim nič ne gre po načrtu. V sedmih kolih so osvojili le točko in so na zadnjem mestu ter imajo velik zaostanek za mesti, ki ohranjajo prvoligaški status. Evropska pot je vzela veliko energije in moči mladi ekipi Mure, tudi igralski kader je preozek za uspešno igranje na več frontah, črno-beli pa plačujejo davek nenehnega igranja v evropskem pokalnem tekmovanju in na domačem prizorišču.

Oči ljubiteljev nogometa v Pomurju so uperjene proti večnemu mestu in četrtkovi povratni tekmi proti rimskemu Laziu. Po zelo dobri predstavi v mariborskem Ljudskem vrtu, kjer so se junaško upirali favorizirani italijanski ekipi, želijo Sobočani v italijanski prestolnici ponoviti igro iz Ljudskega vrta in čim dražje prodati svojo kožo. Brez dvoma bo tokrat še težje, saj so Rimljani domačini, ob tem pa so v uvodni tekmi kakovostnega italijanskega prvenstva v gosteh premagali Atalanto.

''V Rim potujemo sproščeni, prepričani smo v dobro predstavo, lahko obljubimo, da se bomo potrudili po svojih najboljših močeh, da dostojno predstavimo naš klub in poskušamo narediti senzacijo. Že na prvem srečanju smo dokazali, da z njimi lahko igramo, vendar smo bili premalo konkretni in svojih priložnosti žal nismo izkoristili, medtem ko oni svoje so. Prepričani smo, da lahko dobro predstavo ponovimo tudi v Rimu, in če bo celotna ekipa svoje obrambne naloge opravila na najvišji ravni brez napak, ob tem pa zabijemo kakšen zadetek, se lahko zgodi marsikaj. Poskušali bomo vse, da bi to bilo dovolj za še eno presenečenje in napredovanje v skupinski del Lige Evropa,'' je za spletno stran mura05.si povedal Erik Janža.

Sobočani so na povratno tekmo odpotovali v včerajšnjih popoldanskih urah. Najprej so se z avtobusom odpravili do Dunaja, kjer so prespali, danes dopoldne pa poleteli do Rima. Do srečanja z Laziem bodo črno-beli opravili dva treninga v Rimu.

Mura 05 Arsenal Kijev Cipot | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Slovenski prvoligaš iz Fazanerije bo na rimskem Olimpicu zaigral v okrnjeni igralski zasedbi, saj bosta zaradi poškodb izostala izkušeni Fabijan Cipot (v njegovi odsotnosti bo kapetan Matic Maruško) in napadalec Dragan Jelić. Tretji na seznamu odsotnih bo mladi Leon Sreš, ki je zbolel. Bržkone bo v Rimu svojo zadnjo tekmo v dresu Mure odigral prvi strelec Nusmir Fajić, ki se poslavlja od Fazanerije.

Mura 05 Arsenal Kijev navijači navijač | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Trener Oliver Bogatinov pričakuje tudi na povratnem srečanju dobro predstavo svojih varovancev, tik pred odhodom pa je dejal: "V Rimu bo še težje kot v Mariboru, saj je Lazio domačin. Po dobrem uvodu v serie A se bodo sinjemodri skušali prikazati v kar se da dobri luči pred svojimi simpatizerji. Tudi mi se bomo maksimalno potrudili, da pustimo čim boljši vtis in postavimo piko na i dobrim evropskim nastopom. Jasno je vsem, kdo je izrazit favorit tega medsebojnega obračuna, toda srečanje se začne z rezultatom 0:0."

Damjan Ošlaj, ki je bil še ne tako dolgo tega steber Murine obrambe, danes pa je v vlogi pomočnika prvemu trenerju, pa pravi: "Če ponovimo igro in pristop s prvega srečanja v Mariboru, potem lahko pričakujemo dober odpor favoriziranemu Laziu. Pristop mora biti na profesionalni ravni, naša mlada ekipa pa je že nekajkrat potrdila, da ima značaj. Igrali bomo na polno. Ne pravim, da bomo presenetili z aktivnim rezultatom, a sem prepričan, da bomo dostojno predstavljali klub in slovenski nogomet. Menim, da časten poraz ne bi nikogar razočaral."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.