Šport > Nogomet
38 ogledov

Častni poraz Mure proti slovitemu Laziu

Mura 05 Arsenal Kijev navijači navijač Saša Despot
Muro 05 je na prvi tekmi 4. kola kvalifikacij za Evropsko ligo proti slovitem Laziu v Ljudskem vrtu klonila z 0:2. Muraši so se še enkrat več predstavili v spodbudni luči.

Mura je po izločitvi Bakuja, sofijskega CSKA in Arsenala iz Kijeva na pragu Evropske lige naletela na pričakovano previsoko oviro. Italijani so v Mariboru upravičili vlogo favorita, kljub borbenim domačim nogometašem se na povratno tekmo odpravljajo s prednostjo dveh zadetkov.

Sobočani so se v prvem polčasu dobro merili s favoriziranimi gosti, ki so sicer pričakovano takoj prevzeli nadzor nad tekmo, bili boljši tekmec z več priložnostmi, zabili pa so tudi gol. Zanj je poskrbel Hernanes, ki je s slabih 30 metrov presenetil Filipa Drakovića. Pred tem je imel Lazio še tri priložnosti, in sicer je v šesti minuti Antonio Candreva iz ugodnega položaja streljal čez vrata, v 18. minuti je Miroslav Klose zgrešil z glavo, v 27. pa je Stefano Mauri z osmih metrov z volejem prav tako zgrešil cilj.

Domači, ki so poskušali predvsem s protinapadi kaznovati luknje v italijanski obrambi, so bili blizu zadetka v 29. minuti, ko je Rok Buzeti podal z desne strani, v kazenskem prostoru je s 14 metrov sprožil neoviran Mate Eterović, vendar žogo poslal mimo gola.

Tudi v drugem polčasu je Lazio dokazal, da je kakovostnejša ekipa. Brez posebnih težav je nadzoroval dogajanje na igrišču in bil občasno tudi nevaren za Murina vrata. Tako sta bila v 49. minuti za korak prekratka Mauri in Klose, slednji pa je v 59. minuti podvojil prednost rimskega kluba, ko je z glavo unovčil podajo Abdoulaya Konkoja z desne strani. V 66. minuti so imeli domači svojo drugo izjemno priložnost na tekmi.

Nusmir Fajić je po napaki v obrambi Lazia sam prišel pred vratarja Federica Marchettija, a je slednji žogo odbil, do nje je na robu kazenskega prostora prišel Damjan Bohar, a iz prve zgrešil cilj. V 74. minuti je do zaključnega strela s slabih 20 metrov nekoliko z leve strani prišel še Erik Janža, a je bil premalo natančen. V 81. minuti bi lahko Klose znova ugnal Drakovića, vendar je bil z nogo precej manj natančen kot prej z glavo in je žogo poslal čez gol. Italijani so imeli v končnici še nekaj priložnosti, ki pa so se prav tako končale z nenatančnimi streli.

Kvalifikacije za Evropsko ligo, četrto kolo, prva tekma:

Mura : Lazio 0:2 (0:1)
Hernanes (31), Klose (59)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.