Šport > Nogomet
38 ogledov

Mura proti Laziu brez Cipota in Jelića

Mura 05 Arsenal Kijev Cipot Eterović Fajić Drakovič Saša Despot
Nogometaši Mure 05 bodo v četrtek ob 21. uri v mariborskem Ljudskem vrtu v prvi tekmi četrtega kroga kvalifikacij za evropsko ligo gostili rimski Lazio. V izbrani vrsti Ferija Cifra ne bo Fabijana Cipota in Dragana Jelića, a Muraši obljubljajo, da bodo otežili delo italijanskemu velikanu.

Mura 05 Arsenal Kijev Cipot | Avtor: Saša Despot Saša Despot
V taboru črno-belih, ki jim v domačem prvenstvu ne gre dobro, pravijo, da se bodo proti izrazitemu favoritu potrudili po najboljših močeh, da ne pokvarijo vtisa po dosedanjih dobrih evropskih nastopih.

Pred zgodovinskim srečanjem Mure 05 z velikanom italijanskega klubskega nogometa Laziem v vrstah prvoligaša iz Fazanerije ni čutiti posebne živčnosti. Slabe predstave v državnem prvenstvu gredo za trenutek v pozabo, muraši pa se bodo na vso moč potrudili, da ne razočarajo svojih privržencev in ne pokvarijo dobre slike z evropskih nastopov.

Feri Cifer Mura 05 Arsenal Kijev | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Mura pa bo na prvi tekmi nastopila brez dveh pomembnih členov udarne postave, saj zaradi poškodb trener Feri Cifer ne bo mogel računati na napadalca Dragana Jelića in stebra obrambe Fabijana Cipota. Ob odsotnosti slednjega bo kapetanski trak prevzel mladi reprezentant Matic Maruško.

Sobočani se zavedajo moči in kakovosti Lazia, a se s tem ne obremenjujejo. "V zadnjem obdobju nam gre zares slabo in plačujemo davek igranja v evropskem klubskem tekmovanju. Krasila sta nas kolektivna igra in ekipni duh, česar v zadnjih nastopih ni bilo opaziti v tolikšni meri kot prej. Lazio je velik klub in treba se bo zbrati ter čim bolje odigrati ti dve srečanji proti favoriziranim Rimljanom, potem pa se z vsemi močmi posvetiti državnemu prvenstvu, kjer smo v nezavidljivem položaju. Ni skrivnost, da so se nakopičile še druge težave, ki puščajo posledice, toda nihče med nami ni računal na tako dolgo evropsko pot, ki nas je že precej izčrpala," prav vratar Mure Filip Draković.

Mate Eterović, strelec zadnjega prvenstvenega zadetka za Muro in prvega v kvalifikacijah za evropsko ligo proti Bakuju, pa meni: "Lazio je velik klub z izjemno igralsko zasedbo. Kakovost, izkušnje ... Vse je na njihovi strani, toda prav v tem vidim priložnost, da se jim dostojno zoperstavimo. Na evropskih tekmah smo dali vse od sebe in izpisali skoraj neverjetno zgodbo. Prišli smo do Rima in nastop na rimskem Olimpicu je nagrada za vse. Seveda si želimo tudi proti Laziu čim boljši izid in da bi čim dražje prodali svojo kožo. Hajduk, kjer sem začel svojo nogometno pot, naj nam bo za zgled, da je v nogometu vse mogoče. Splitčani so bili blizu, da izločijo sloviti Inter. Pričakujem, da bomo ob maksimalni angažiranosti vseh nudili Rimljanom dostojen odpor. Z nekoliko športne sreče bi doma lahko izvlekli ugoden rezultat. Tesen poraz ne bi bil neuspeh, remi pa bi bil še en podvig te generacije murašev. Igramo pred našimi navijači, na njihovih krilih pa dobesedno letimo." Tekmo v Ljudskem vrtu bodo sodili Severni Irci Mark Courtney, Paul Munn in Thomas Fairfield.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.