Šport > Nogomet
60 ogledov

Mura nad Lazio z 21-letnim kapetanom

Mura 05 Arsenal Kijev navijači navijač Saša Despot
Muro v četrtek v Ljudskem vrtu ob 21. uri čaka zgodovinski obračun z italijanskim nogometnim velikanom Laziem iz Rima. Povratna tekma kvalifikacij za preboj v ligaški del Evropske lige bo teden dni kasneje na rimskem Olimpicu.

"V četrtek bo zgodovinska tekma za naš klub. Vemo, kdo je Lazio. Po porazu proti Aluminiju so se glave ohladile. Če bodo moji fantje ponovili pristop, ki so ga imeli v evropskih srečanjih, se lahko dostojno kosamo tudi s tako uglednim nasprotnikom. Lazio je izrazit favorit in tu se skriva naša edina prednost. Sicer pa je to igra in v nogometu se dogajajo tudi čudeži. Zakaj vanje ne bi več verjeli?" je pričakovanja pred velikim izzivom in priložnostjo za Muro razkril trener Franc Cifer na novinarski konferenci v Radencih.

Trenerjev optimizem deli tudi mladi igralec Matic Maruško, ki si bo ob odsotnosti Fabijana Cipota nadel kapetanski trak: "Lazio je velik klub in naredili smo ogromno, da smo sploh prišli do večnega mesta in dvobojev s takšnim velikanom. Upam, da bomo strnili vrste in prikazali privlačno igro, ki nas je krasila v evropskih nastopih. Cipot je s svojimi izkušnjami, igralskimi in človeškimi vrednotami nenadomestljiv, toda če nekoga ni, moramo pač brez njega. In igrali bomo tudi zanj. Pričakujem ofenzivo gostov in moramo biti previdni, da že ob odprtju srečanja ne dobimo zadetka, kar se nam dogaja v zadnjih tekmah in vnaša nervozo v naše vrste. Mi nimamo česa izgubiti."

Mura 05 Arsenal Kijev Cipot | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Murašem v domačem prvenstvu ne cvetijo rožice. Po šestih odigranih krogih imajo le točko in so na dnu prvenstvene razpredelnice. Črno-beli pa so navdušili z nastopi v evropskem klubskem tekmovanju in so le stopničko oddaljeni od nastopov v ligi Evropa. Glede na nasprotnika, sloviti Lazio iz Rima, je ta stopnička bržkone previsoka, toda s tem se muraši ne obremenjujejo. Že doslej so presegli vsa pričakovanja, evropski nastop in potovanja v Baku, Sofijo in Kijev pa razumljivo zahtevajo svoj davek, tako da Mura 05, zdesetkana in izčrpana, ne deluje več tako prepričljivo kot pred mesecem dni.

Mura bo zgodovinski obračun z velikanom italijanskega in evropskega klubskega nogometa začela brez kapetana in najbolj izkušenega igralca Cipota, ki je staknil resnejšo poškodbo in ga po vsej verjetnosti ne bo med aktivnimi akterji niti v povratni tekmi. Tako bo izostal dvoboj Cipota z nemškim reprezentantom in enim najboljših napadalcev Miroslavom Klosejem.

Na tekmi v Mariboru se pričakuje približno med 4000 in 5000 gledalcev, Sobočani pa bodo imeli bučno podporo združenih slovenskih navijačev. Gostje niso najavili organiziranega prihoda svojih navijačev, v dobro Mure pa se med vrsticami da razbrati nekoliko podcenjevalen odnos do slovenskega predstavnika, ki je zadnji v domačem državnem prvenstvu. Murašem v uteho: podobno je bilo v Azerbajdžanu in Bolgariji, čeprav klubov, ki jih je Mura izločila, ne gre primerjati s favoriziranimi Rimljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.