Šport > Nogomet
20 ogledov

Bogatinov sedel na klop Mure

Mura 05 Arsenal Kijev Feri Cifer Saša Despot
Slovenski nogometni prvoligaš Mura 05 je dobil novega glavnega trenerja. To je postal Oliver Bogatinov, ki je s črno-belimi podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Štiriintridesetletni Oliver Bogatinov bo na trenerski klopi Mure 05 v vlogi prvega trenerja članske ekipe zamenjal Franca Ciferja, ki je Muro vodil le začasno. Novi trener edinega pomurskega prvoligaša, ki mu bodo pomagali Cifer, Damjan Ošlaj in Slobodan Djurič, bo ekipo vodil že v četrtek v mariborskem Ljudskem vrtu na prvi tekmi 4. kola kvalifikacij za Evropsko ligo proti Laziu.

Bogatinov pripada mlajšemu rodu slovenskih nogometnih trenerjev. Trenersko pot je začel leta 2006 in vadil mlade upe v Kopru, nato pa tretjeligaško člansko ekipo Izole. Od leta 2009 je bil pomočnik trenerju Milivoju Bračunu v Luki Koper in se tam veselil tudi osvojitve državnega naslova. V sezoni 2011/12 je Bogatinov vodil kadete Kopra in z njimi osvojil državno prvenstvo, hkrati pa je opravljal tudi funkcijo trenerja slovenske nogometne reprezentance U-16 pri selektorju Borutu Jarcu.

"Osebno sem zadovoljen. Velika čustva so zadaj, pred mano pa razum in zelo pomembna tekma, ki nas čaka jutri. Če bi dejal v prispodobi, si želim, da bi igrali kot 'dunajski filharmoniki'. Želim, da bi igrali usklajen nogomet ter lep za oko in dušo. Lani sem v živo in prek DVD-jev pogledal več kot deset tekem Mure, letos pa v vlogi pomočnika trenerja v Kopru skoraj vse," je Bogatinov dejal za klubsko spletno stran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.