Šport > Nogomet
13 ogledov

Bolnišnica v slačilnici Maribora

Tekma Maribor-Željezničar Anže Petkovšek
Maribor si je z novo zmago nad sarajevskim Željezničarjem zagotovil napredovanje v tretje predkolo kvalifikacij za Ligo prvakov. Po zmagi s skupnim rezultatom 6:2 je bil razumljivo zadovoljen tudi trener vijoličnih Darko Milanič.

Tekma pa je bila vse prej kot običajna, saj so kar trije nogometaši Željezničarja prejeli rdeči karton, zato je obračun na zelenici končalo le osem domačih igralcev. Trener aktualnih slovenskih državnih prvakov ob takšnem izkupičku ni skrival veselja. "Zadovoljni smo z rezultatom. Kako ne bi bili. Tekma je bila odlična vse do trenutka, ko so domači nogometaši izgubili živce in takrat je bilo vsega konec," je povedal Milanič in dodal: "Tekma je bila težka, a najpomembnejše je, da gremo naprej."

Osim: "Po 60. minuti smo gledali nogometno farso"

Tekma Maribor-Željezničar | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Veliko manj pa so bili s prikazanim zadovoljni v domačem taboru, saj bi jih lahko glede na število nogometašev na igrišču doletela prava blamaža. "Čeprav bo zvenelo neumno, se moram zahvaliti Mariboru, da v zadnje pol ure niso pritiskali. Tisti gol, ki so ga dosegli, je bil bolj posledica slučaja kot pa plod izpeljane akcije. V prvem polčasu smo odigrali solidno, v drugem pa smo povsem razpadli in povratka ni bilo. To tekmo smo izgubili, toda če bi v Mariboru iztržili boljši rezultat, bi se lahko izteklo drugače," je povedal trener Željezničarja Amar Osim, ki po 60. minuti nikakor ni več užival v dogajanju na zelenici. "O tekmi lahko govorimo nekje do 60. minute. Vse naprej je bila nogometna farsa. Igrali smo brez treh igralcev in kot trener se ne spominjam, da bi se kdaj znašel v takšni situaciji," je dodal Osim.

Groba igra Željezničarja zahtevala svoj davek

Tri izključitve na bosanski strani so zmedle tudi Mariborčane. "Nismo še igrali proti tako majhnemu številu nasprotnih igralcev, kot se je zgodilo v drugem polčasu. Nenavadna situacija, ko želiš nadzorovati situacijo, a se ne znajdeš najboljše. Super je, da smo zmagali. Je pa bila tekma bistveno drugačna, bolj trda s strani Željezničarja kot v Mariboru. To smo pričakovali in se ustrezno pripravili. Kar nekaj grobih prekrškov je bilo storjenih nad našimi igralci, vendar smo se dobro odzvali na ta začetni pritisk. Zadetek v prvem polčasu pa je bil izredno pomemben za uresničitev cilja," je ocena dogajanja v Sarajevu iz trenerjevega zornega kota.

ibraimi Tekma Maribor-Željezničar | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Groba igra Željezničarja je zahtevala svoj davek tudi na strani vijoličastih. Poškodbo je staknil Agim Ibraimi, a na srečo se je po pregledu v bolnišnici izkazalo, da ne gre za nič resnega. Udarci, ki so jih utrpeli nogometaši Maribora, skrbijo tudi Milaniča. "Seveda sem zadovoljen zaradi zmage, a me bolj zanimajo vsi ti udarci, ki so jih fantje dobili. Po koncu tekme je bila v slačilnici prava bolnišnica. Tekmeci so bili v določenem trenutku brezglavi zaradi močnih čustev, ki jih imajo, s temi napakami so nam le olajšali delo."

Pričakovali Salzburg, prihaja Dudelange

zahovič gajser milanič Maribor-Željezničar | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Po vseh pričakovanjih bi se moral Maribor v tretjem predkolu pomeriti s Salzburgom, vendar so Avstrijce presenetili nogometaši Dudelanga. Luksemburžani so stari znanci slovenskih državnih prvakov, saj so se v kvalifikacijah za Ligo prvakov pomerili že lani. Nasprotnik v Ljudski vrt predvidoma prihaja že 1. avgusta. "Imamo izkušnje iz lanskih kvalifikacij. Čeprav nismo vedeli, kdo bo igral v naslednjem krogu, smo si ogledali Salzburg in videli, da so izkušena, kvalitetna, hitra ekipa. S tem sem povedal vse, Dudelange pa jih je izločil. Moramo jih spoštovati, Dudelange zahteva vso resnost in je po prikazanem drugačna ekipa kot lani. Bomo pa naredili vse, da jo izločimo. Ničesar ne bomo prepustili naključju, s popolno zbranostjo bomo šli v naslednji dvoboj. Pokazalo se je, da prva tekma doma ni slaba. V sredo gremo v Ljudskem vrtu s pomočjo navijačev spet na zmago in poskušali si bomo pripraviti dober rezultat za gostovanje," je zaključil Milanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.