Šport > Nogomet
57 ogledov

Bologna ustavila Juventusov niz

Godfred Donsah Paul Pogba Bologna Juventus EPA
V uvodnem srečanju 26. kola italijanske Serie A je Bologna na domačem igrišču odščipnila točko aktualnemu prvaku Juventusu (0:0).

Juventus je pred obiskom Bologne dobil predhodnih 15 prvenstvenih srečanj, nazadnje je v velikem derbiju z golom Simoneja Zaze v 88. minuti premagal Napoli in ga prehitel na prvem mestu.

Toda na stadionu Renato Dall'Ara "stara dama" ni bila tako uspešna in domačinom dovolila, da se z remijem (0:0) utrdijo v sredini lestvice. Srečanje ni postreglo z veliko priložnostmi, Juve pa kljub rahli terenski premoči niti enkrat ni sprožil v okvir vrat Bologne.

Juventus ima sedaj na vrhu lestvice dve točki več od Napolija, a tudi odigrano tekmo več. Neapeljčani bodo v ponedeljek gostili AC Milan.

Dva "slovenska" dvoboja

V soboto bosta Valter Birsa in Boštjan Cesar v dresu Chieva igrala mestni derbi proti Veroni, Inter Samirja Handanovića bo gostil Sampdorio

V nedeljo se bosta na tekmi med Atalanto in Fiorentino spoprijela Jasmin Kurtić in Josip Iličić, Vid Belec bo s Carpijem gostoval pri Torinu, Siniša Anđelković in Aljaž Struna pa bosta s Palermom igrala v v gosteh proti Romi. Genoa Tima Matavža bo pričakala Udinese.

Serie A, 26. kolo:

Bologna - Juventus 0:0 (0:0)

Sobota:
Verona - Chievo
Inter - Sampdoria

Nedelja:
Atalanta - Fiorentina
Genoa - Udinese
Sassuolo - Empoli
Torino - Carpi
Frosinone - Lazio
AS Roma - Palermo

Ponedeljek:
Napoli - AC Milan

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.