Šport > Nogomet
3148 ogledov

Bomba iz Španije: dogovorjen najdražji prestop vseh časov?

kylian mbappe EPA
Real Madrid in Monaco naj bi se dogovorila za prestop Kyliana Mbappeja. Odškodnina? Neverjetnih 180 milijonov evrov!

Real Madrid in Monaco naj bi sklenila dogovor za najdražji prestop v nogometni zgodovini. Španski prvak bo po pisanju medijev s Pirenejskega polotoka odštel 180 milijonov za francoskega napadalca Kyliana Mbappeja.

Madridčani bodo za 18-letnika plačali 75 milijonov več kot znaša rekorden prestop Paula Pogbaja (105 mio. evrov) oziroma 86 milijonov več, kot so leta 2009 plačali za Cristiana Ronalda (94 mio. evrov).

Kylian Mbappé Tržnica Šport Prestop, ki bo podrl mejnike

Real bo rekordno odškodnino poravnal v dveh delih, in sicer bo najprej izkašljal 160 milijonov, preostalih 20 - po nekaterih navedbah pa celo 30 milijonov - pa bo nakazal v obliki raznih bonusov.

Napadalec je v lanski sezoni zabil 15 ligaških zadetkov, temu pa dodal tri gole v pokalu in šest v Ligi prvakov. Pri Real Madridu zaslužil sedem milijonov evrov na leto. 

Kdo je Mbappe?

Mbappe je v mladinskih kategorijah igral za AS Bondy (2010-2013), INF Clairefontaine (2011-2013) in Monaco (2013-2015).

Konec leta 2015 je debitiral v članski vrsti francoskega prvoligaša in postal najmlajši član prve ekipe v zgodovini kluba. Star je bil 16 let in 347 dni.

Februarja lani je dosegel prvi zadetek za Monaco ter s 17 leti in 62 dnevi postal rekorder tudi v tej statistični prvini. V obeh primerih je izboljšal dosežka legendarnega Thierryja Henryja.

 | Avtor: EPA EPA
Marca 2016 je podpisal prvo profesionalno pogodbo, po kateri naj bi v Monacu, kateremu je lani pomagal do ligaške krone in polfinala Lige prvakov, ostal do leta 2019. Zdaj se, kot kaže, seli k Real Madridu.

Mbappe je prav tako drugi najmlajši reprezentant (za Maryanom Wisnieskim), ki je dobil priložnost v francoski izbrani vrsti, za katero je do danes zbral štiri nastope.

Medijska bomba o najdražjem prestopu vseh časov je odjeknila le nekaj dni po tem, ko je Monaco v uradni izjavi grozil s pritožbo na Mednarodno nogometno zvezo (Fifa), ker naj bi nekateri evropski velikani poskušali na nedovoljen način navezovati stike z njihovim nogometašem.

Mladega Francoza so med drugimi v svoje vrste želeli zvabiti Arsenal, Manchester City in Paris Saint-Germain.

Najdražji prestopi v zgodovini nogometa: 

??? 180 mio. evrov - Kylian Mbappe (Francija) - iz Monaca v Real Madrid, 2017 ???  
105 mio. evrov - Paul Pogba (Francija) - iz Juventusa v Man United, 2016 
99,7 mio. evrov - Gareth Bale (Wales) - iz Tottenhama v Real Madrid, 2013
94 mio. evrov - Cristiano Ronaldo (Portugalska) - iz Man Uniteda v Real Madrid, 2009
90 mio. evrov - Gonzalo Higuain (Argentina - iz Napolija v Juventus, 2016
85 mio. evrov - Romelu Lukaku (Belgija) - iz Evertona v Man United, 2017

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice