Šport > Nogomet
667 ogledov

Celjani proti favoriziranemu nasprotniku iztržili manj, kot bi si zaslužili

NK Celje Twitter/NK Celje
Nogometaši Celja so v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij evropske konferenčne lige na domačem igrišču izgubili s portugalsko Vitorio Guimaraes s 3:4 (1:2).

Celjani so danes začeli evropsko pot. V prejšnji sezoni druga ekipa slovenskega prvenstva, ki jo je poleti prevzel lanski dvojni zmagovalec v Sloveniji Albert Riera, je na koncu na tekmi s sedmimi goli doživela minimalen poraz.

Riera je imel zaradi poškodb sicer veliko težav, manjkala sta tudi dva ključna moža, Denis Popović in še ena poletna okrepitev Mario Kvesić. A začetek je bil za domače vseeno sanjski: že po 20 sekundah so namreč vodili, potem ko je Julien Lamy prestregel žogo in natančno podal na desno prodirajočemu Luki Bobičancu, ta pa je z močnim strelom matiral Bruna Varelo.

V šesti minuti je imel novo lepo priložnost za domače Charles Ikwuemesi, a je vratar žogo odbil v kot. Pozneje pa so pobudo prevzeli gostje, ki so bili vse nevarnejši pred vrati Matka Obradovića. Slednji je bil v 25. minuti slabo postavljen ob prostem strelu Vitorie, Joao Silva pa ga je nato presenetil s strelom z glavo skoraj z roba kazenskega prostora.

Deset minut pozneje so gostje poskrbeli za popoln preobrat, po dvojni podaji Joaa Silve in Andreja Silve se je slednji sprehodil skozi obrambo domačih.

Celjani so bili blizu drugemu golu v 38. minuti, vendar je Ikwuemesi ob strelu z glavo meril natančno v vratarja, na drugi strani pa so imeli srečo v sodnikovem dodatku, ko je Andre Silva žogo poslal v prečko.

NK Celje | Avtor: Twitter/NK Celje Twitter/NK Celje

Nadaljevanje je postreglo z boljšo igro Celja, ki je vzpostavilo ravnotežje. Domači so izkoristili že prvo nevarnejšo priložnost za izenačenje; Bobičanec je ukradel žogo in močno udaril s 25 metrov, odbito žogo pa je nato z nekaj metrov spretno v mrežo porinil Aljoša Matko.

Sledila sta dva šoka za domače; pol ure pred koncem je zaradi poškodbe z igrišča moral Ikwuemesi, manj kot deset minut pozneje so gostje spet vodili. Obradović je v 70. minuti od prvem strelu tekmecev žogo še odbil, a so jo njegovi soigralci slabo izbijali, na robu kazenskega prostora pa je do nje prišel neovirani Andre Amaro.

S podobno mero bi lahko vrnil Bobičanec v 75. minuti, vendar je po njegovem močnem strelu z 20 metrov vratar gostov žogo še preusmeril v vratnico, okvir vrat pa se je stresel še ob poskusu Nina Koutra deset minut pozneje.

A vmes so Celjani dobili še en gol; po novi neodločnosti v obrambi je v 80. minuti do neoviranega strela z osmih metrov prišel Goncalo. Ko je že kazalo, da so možnosti za skupno napredovanje precej slabe, pa je globoko v sodnikovem dodatku za nekaj več upov z nekaj metrov z desne strani zadel Edmilson, menjava za poškodovanega Ikwuemesija.

Če bodo v seštevku obeh tekem uspešni, se bodo Celjani v 3. krogu kvalifikacij pomerili z boljšim iz malteško-beloruskega obračuna Balzan - Neman Grodno.

* Stadion Z'dežele, sodniki: Teuli, Sokratus, Andreu (vsi Ciper).
* strelci: 1:0 Bobičanec (1.), 1:1 Joao Silva (25.), 1:2 Andre Silva (35.), 2:2 Matko (59.), 2:3 Andre Amaro (70.), 2:4 Goncalo (80.), 3:4 Edmilson (90.).
* Celje: Obradović, Vukliševič, Zec, Matko, Bobičanec (od 82. Vrbanec), Bajde (od 81. Špeljak), Ikwuemesi (od 62. Edmilson), Zabukovnik, Karničnik, Lamy (od 77. Kouter), Koderman (od 46. Nemanič).
Vitoria Guimaraes: Bruno Varela, Miguel, Villanueva, Andre Silva (od 54. Alisson safira), Tomas Händel (od 69. Carlos), Joao Silva (od 70. Butzke), Andre Amaro, Saraiva (od 70. Goncalo), Mamadou, Afonso Freitas, Daniel Silva (od 89. Manuel Silva).
* Rumeni kartoni: Zec, Bobičanec; Joao Silva, Händel.
* Rdeč karton: /

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.