Šport > Nogomet
15004 ogledov

Vratar v 13. seriji enajstmetrovk branil in slavil, žoga pa v gol

Glentoran FC Profimedia
Neverjetna drama na dvoboju v kvalifikacijah za konferenčno ligo.

V 1. krogu kvalifikacij za konferenčno ligo sta se pomerila severnoirski Glentoran in malteška Gzira United. Slednja je napredovala po neverjetni drami. Obe tekmi sta se po rednem delu končali z neodločenim izidom, zmagovalca pa nista ponudila niti oba podaljška na povratni tekmi v Belfastu.

Odločale so tako enajstmetrovke. In te so se precej zavlekle. V trinajsti seriji je tako k žogi pristopil Jay Donnelly, njegov strel pa je malteški vratar David Cassar zaustavil. A nato je slednji stekel proti soigralcem, okroglo usnje pa se je po odboju skotalilo v mrežo, dvoboj pa se je tako nadaljeval.

A že v naslednji seriji se je Cassar odkupil za svojo nepozornost, zaustavil je še strel Leona Boyda, dramatični obračun pa se je po streljanju enajstmetrovk končal s 14:13 v korist Gzire United, ki je na primer pred štirimi leti v Evropi že izločila tudi splitski Hajduk.

  dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.