Šport > Nogomet
812 ogledov

Juventus dosegel dogovor z Uefo, ne bo igral

Juventus Profimedia
Corriere dello Sport: Juventus ne bo igral konferenčne lige.

Evropska nogometna zveza Uefa in italijanski prvoligaš Juventus sta se dogovorila, da torinski klub v sezoni 2023/24 ne bo igral konferenčne lige, je poročal časnik Corriere dello Sport.

Italijanski dnevnik poroča, da je Juventus želel takšno rešitev, Uefa pa jo je sprejela. Prav tako naj bi stara dama "želela" tudi denarno kazen, vse za to, da se kazni ne bi vlekle v sezono 2024/25, v kateri imajo v Torinu spet cilj igrati v ligi prvakov. Za kaj takšnega se bodo morali v domači ligi uvrstiti med prvo četverico.

Uefa je postopek proti Juventusu sprožila zaradi kršenja finančnega fair playa, v Torinu pa so se bali ostre kazni, zaradi česar so se pogodili z Uefo, je še pisal časnik in dodal, da bo namesto Juventusa v konferenčni ligi igrala Fiorentina, ki je bila v ligi osma. V zadnji sezoni je bila finalistka tega tekmovanja, v odločilni tekmi jo je premagal West Ham.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice