Šport > Nogomet
10983 ogledov

Bosanskemu zvezdniku grozili z orožjem, njegov odziv šokira

Print Screen
Nogometaš Arsenala ni navaden smrtnik, o čemer pričajo novi posnetki, ki jih je z javnostjo delila policija.

Zamaskirana napadalca sta poleti sredega belega dne v Londonu poskušala oropati dva nogometaša Arsenala, vendar nista pričakovala, da se jima bo eden od njiju postavil po robu.

Podrobnosti Šport Özil bežal za življenje: "Če bi ga ujela, bi ga razkosala."

Britanska policija je objavila nove posnetke oboroženega napada na Mesuta Özila in njegovega klubskega soigralca Seada Kolašinaca.

Nogometna zvezdnika sta bila julija tarča zamaskiranih napadalcev na eni od londonskih ulic, vse skupaj pa se je končalo s filmskim posredovanjem bosanskega branilca.

Moška sta se na skuterju pripeljala do avtomobila Mercedes G-Class 4x4, v katerem sta bila Özil in njegova soproga, medtem ko je Kolašinac stal ob odprtih levih vratih.

Napadalca sta se z grožnjami in ustrahovanjem, pri čemer sta si pomagala z orožjem, želela polasiti več 100.000 evrov vrednih ročnih ur in drugega nakita, bržkone pa se ne bi branila niti Özilovega avtomobila, če bi se žrtve slučajno razbežale.

Toda roparja nista bila pripravljena na to, kar je sledilo.

Sead Kolašinac Video Šport To pa je pogum, Arsenalov nogometaš kljub nožu napadel roparja

Čeprav je eden od njiju izvlekel nekakšno rezilo, s katerim je mahal proti Kolašincu, drezal vanj in mu na vse pretege poskušal pognati strah v kosti, zvezdnik Arsenala ni niti trznil, temveč je povsem mirno ocenil situacijo, nato pa se je roparja lotil z golimi rokami. Zamahnil je proti njemu in ga poskušal zgrabiti, nakar sta se zamaskirana napadalca pognala v beg.

Prvi posnetki napada so bili dolgi le nekaj sekund, tekom preiskave pa so na dan pricurljali novi, ki še bolj nazorno prikazujejo, kako neustrašen in pogumen je v resnici bosanski nogometaš.

Britanske oblasti so kmalu zatem aretirale dva osumljenca, 26-letnega Jordana Northoverja in 30-letnega Ashleyja Smitha. Oba sta trenutno v priporu, v sredo pa sta na sodišču priznala krivdo. 

Smith je bil v priporu tarča fizičnega napada, v katerem bi skoraj izgubil oko, sodniku pa je potožil, da se boji za svoje življenje.

"Northover in Smith sta med vožnjo po londonskih ulicah, kjer sta iskala potencialne žrtve, poskusila z drznim ropom. Northover je brez oklevanja izvlekel orožje in pričel z zahtevami, vendar ni pričakoval, da se mu bo žrtev uprla. Napadalca sta tako ostala praznih rok," je pogumno reakcijo nogometaša opisal glavni preiskovalec Jim Corbett.

Kazen za Smitha bo znana v petek, končna sodba za Northoverja pa nekoliko kasneje.

Sead Kolašinac Maščevanje Šport Ulična tolpa ne odneha, dva aretirana, žena Arsenalovega igralca pobegnila

Komentarjev 1
  • perhan63 18:58 07.november 2019.

    staro k zemlja...idiot novinarski