Šport > Nogomet
13 ogledov

Brečko: Napetost narašča

mišo brečko slovenska nogometna reprezentanca trening stožice Saša Despot
Slovenska reprezentanca je v Lvovu, kjer jo v soboto ob 18. uri čaka prva tekma dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 proti Ukrajini. V slovenskem taboru so dobro razpoloženi, pripravljeni, ob prihodu so igralci ukrajinskim nogometnim navdušencem dali tudi nekaj avtogramov.

Slovenska vrsta bo pozno popoldne opravila trening na stadionu, ki je leta 2012 gostil tekme evropskega prvenstva in ki sprejme približno 35.000 gledalcev. Tudi tokrat bo Arena Lvov prizorišče zelo pomembne tekme, česar se zaveda tudi povratnik v slovensko vrsto Mišo Brečko. "To bosta najpomembnejši tekmi v zadnjih nekaj letih. Za takšne tekme se trenira. Komaj čakamo, napetost narašča, ampak smo pripravljeni," pravi izkušeni bočni branilec.

Poudarja še, da je položaj podoben kot pred šestimi leti, ko je Slovenija uspešno igrala v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2010 proti Rusiji, da pa je ekipa malce drugačna, isti pa je cilj - napredovanje na veliko tekmovanje.

Brečko, ki zaradi zlomljenega nosu vadi z masko, je dodal, da so si Ukrajino dovolj dobro ogledali in jo preučili, opozarja pa, da vsaka tekma lahko nekaj novega prinese.

Na to računajo tudi stavničarji, ki na prvi tekmi dajejo izrazito večje možnosti gostiteljem, a po drugi strani izbranci selektorja Srečka Katanca v klubih igrajo v dobri formi in so odločeni, da to pokažejo tudi v reprezentančnem dresu. Tudi pred očmi predsednika Boruta Pahorja, ki si bo ogledal tekmo v Lvovu.

V soboto sicer ne bo snega, tako kot je bil to primer pred skoraj 16 leti ob prvi slovenski uvrstitvi na veliko tekmovanje, tako da bodo Slovenci tokrat na zahodu Ukrajine ugoden izid lovili v relativno ugodnem vremenu. Danes jih je pričakalo sonce, za jutri pa vremenoslovci napovedujejo zgolj kakšno kapljo dežja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.