Šport > Nogomet
3158 ogledov

Brezobzirni navijač prestopil vse meje

Scott Brown PrtSc
Na krilih navijaških strasti se dogajajo različni ekscesi, ki prestopijo meje dobrega okusa.

Pretekli konec tedna je bil v okviru škotske Premier League odigran največji državni derbi med moštvoma Glasgow Rangers in Glasgow Celtic.

Rivalstvo, ki ga podžigajo tudi verske strasti (Rangers so po ustanovitvi bolj "britanski" oz. "protestantski" klub, medtem ko je Celtic "irski" oz. "katoliški"), se pogosto razvije v pravo sovraštvo, začinjeno s fizičnimi obračuni in žalitvami.

Zadnjo tekmo srditih rivalov je dobil Celtic (0:2) in slavil na Ibrox Parku, domovanju Rangers. Tega navijači modrih niso sprejeli najbolje, eden od njih pa je šel čez vse meje.

Po tekmi je omenjeni pristaš Rangers namreč več kot eno uro čakal pred stadionom, da bi ugledal Celticovega kapetana Scotta Browna. Slednji je zaradi ostrega in provokativnega sloga igra sila nepriljubljen pri nasportnikih.

Ko je Brown stopal od slačilnice proti klubskemu avtobusu, ga je že omenjeni navijač povprašal, kako je z njegovo sestro. 

Na prvi pogled neškodljivo vprašanje, a kaj, ko je Brownova sestra Fiona umrla že leta 2008, ko jo je premagal kožni rak. Fiona je izdihnila le dva tedna po tem, ko je za isto boleznijo umrl tudi nekdanji trener Celtica Tommy Burns.

slovenska nogometna reprezentanca Stožice navijači Euro 2020 Šport Kekovi izbranci na krilih razprodanih Stožic

Brown, ki ima na roki tetovirana datuma rojstva in smrti svoje sestre, je ob besedah navijača začudeno obstal in s pomenljivim pogledom prestrelil verbalnega atentatorja.

Policija je razgreteža, ki je več kot eno uro čakal, da lahko prizadane nogometaša, hitro odstranila s prizorišča.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice