Šport > Nogomet
15 ogledov

Buffon in Barzagli ostajata do 2018

gianluigi buffon EPA
Italijanski nogometni prvak Juventus je podaljšal sodelovanje s svojima izkušenima igralcema, Gianluigijem Buffonom in Andreo Barzaglijem. Z 38-letnim vratarjem in 35-letnim branilcem bodo podaljšali sodelovanje do leta 2018.

Andrea Barzagli je član Juventusa od leta 2011, potem ko je sredi sezone prestopil iz nemškega Wolfsburga, pred tem je v Italiji igral za Chievo in Palermo.

Gianluigi Buffon pa ima v Juventusu že skorajda inventarno številko, saj je iz Parme prestopil že leta 2001. Skupaj sta Juventusu pomagala do zadnjih petih naslovov prvaka, Buffonov skupni izkupiček pa je sedem naslovov prvaka. Kljub ne več rosnim letom sta oba tudi člana italijanske reprezentance in kandidata za nastop na bližnjem nogometnem prvenstvu stare celine v Franciji.

Pri Juventusu so že prejšnji teden podaljšali pogodbo s strategom Massimilianom Allegrijem, ki bo prav tako ostal v klubu do leta 2018.

"Ponosen sem in vesel, da so v klubu pokazali, kako mi zaupajo," je dejal Buffon, ki bo po izteku nove pogodbe pri stari dami že prekoračil mejo 40 let. "Imeti Gianluigija Buffona za kapetana je privilegij. To je človek, ki lahko poskrbi za razliko, tako na zelenici kot v garderobi," je dejal predsednik črno-belih Andrea Agnelli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.