Šport > Nogomet
80 ogledov

Juve ugnal Inter in utrdil vodstvo

Leonardo Bonucci Samir Handanović Juventus Inter Serie A EPA
Na sklepni tekmi nedeljskega sporeda v italijanski Serie A je Juventus doma premagal Inter (2:0). Jasmin Kurtić je matiral Vida Belca za remi Atalante proti Carpiju (1:1), še en "slovenski" dvoboj pa je dobil Chievo, ki je ugnal Genoo (1:0).

Na stadionu Juventusa v Torinu so domači premagali milanski Inter (2:0), za katerega je Samir Handanović branil vso srečanje. Z novimi tremi točkami so Bianconeri utrdili svoje vodstvo v elitni italijanski ligi, Inter je ostal peti in je vse bolj oddaljen od Lige prvakov.

V prvem polčasu je bil nevarnejši Juventus, toda Handanović je ukrotil vse strele, ki so leteli proti njegovim vratom in na odmor sta ekipi odšli brez zadetkov.

Juve je povedel že v drugi minuti drugega polčasa, ko je Danilo D'Ambrosio slabo izbil predložek, z volejem pa je njegovo napako kaznoval branilec Leonardo Bonucci. Slednji je v mladinskih kategorijah sicer igral prav za Inter.

Kmalu zatem bi lahko prednost podvojil Paulo Dybala, a je iz ugodnega položaja meril mimo gola. Gostje so nato pokazali nekaj več napadalne ambicioznosti, toda Gianluigija Buffona niso resneje ogrozili.

Zmagovalca je v 84. minuti iz enajstmetrovke odločil rezervist  Álvaro Morata, pred tem ga je v kazenskem prostoru podrl branilec Miranda. Pred koncem je Buffon ubranil nevarna strela Mirande in Éderja in slavje Torinčanov se je lahko začelo.

Kurtić zabil Belcu, zmaga Chieva

Na ostalih nedeljskih tekmah je bilo v akciji še nekaj Slovencev. Vid Belec je vso tekmo branil za Carpi, ki je doma remiziral proti Atalanti (1:1). Goste je v vodstvo po strelu iz bližine v 52. minuti popeljal Jasmin Kurtić, izenačil pa je Simone Verdi četrt ure pred koncem. Kurtić je, tako kot Belec, odigral vso tekmo.

"Slovenski" obračun smo videli tudi v Veroni, kjer je Chievo minimalno premagal Genoo (1:0). Edini gol na tekmi je kmalu po začetku drugega polčasa zabil Lucas Castro. Valter Birsa je za Chievo igral do 72. minute, Boštjan Cesar pa vso tekmo, tako kot Tim Matavž za Genoo.

V ponedeljek še en derbi

V nedeljo je Sampdoria v pomembnem obračunu za obstanek doma ugnala Frosinone (2:0), Udinese pa je Verono potisnil še bolj proti drugi ligi (2:0). Že v soboto je Milan doma minimalno ugnal Torino (1:0), Roma pa je slavila na gostovanju pri Empoliju (1:3).

V ponedeljek bosta na sporedu še dve srečanji. Lazio bo na Olimpicu pričakal Sassuolo, Fiorentina Josipa Iličića pa bo v pomembnem obračunu za vrh lestvice gostila drugouvrščeni Napoli

Serie A, 27. kolo:

Juventus - Inter 2:0 (0:0)
Bonucci 47., Morata 84./11m

Carpi - Atalanta 1:1 (0:0)
Verdi 76./11-m; Kurtić 52.

Palermo - Bologna 0:0 (0:0)

Chievo - Genoa 1:0 (0:0)
Castro 51.

Sampdoria - Frosinone 2:0 (1:0)
Fernando 44., Quagliarella 69.

Udinese - Verona 2:0 (1:0)
Agyemang-Badu 31., Thereau 56.

Empoli - AS Roma 1:3 (1:2)
Zukanović 22./ag; El Shaarawy 5., 74., Pjanić 27.
RK: Rui (Empoli) 94.

AC Milan - Torino 1:0 (1:0)
Antonelli 45.

Ponedeljek:
Lazio - Sassuolo
Fiorentina - Napoli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.