Šport > Nogomet
24 ogledov

Burleska v Firencah: Vršič prisiljen v izjavo!

italija slovenija novaković chiellini Reuters
Selektor Matjaž Kek je na novinarski konferenci po tekmi z Italijo razkril, da je Armin Bačinović na tribuni ostal zaradi disciplinske kazni. Po prvih informacijah so ga ujeli med popivanjem po petkovi tekmi z Estonijo v Ljubljani. Napetosti ni bilo konec niti v garaži stadiona Artemio Franchi, kjer so se slovenski reprezentanti z redkimi izjemami spet izognili mix coni. Po protestu novinarjev je z avtobusa, ki je bil že v odhajanju, moral priti Dare Vršič.

Grenkega priokusa po koncu tekme med Italijo in Slovenijo ni pustil le zmagoviti gol Giampaola Pazzinija in bližnji konec sanj o Euru 2012. Po tem, ko je selektor Matjaž Kek na novinarski konferenci Italijanom športno čestital za zmago in jih označil celo za ene od favoritov na Poljskem in v Ukrajini, je moral odgovoriti na nekoliko manj prijetno vprašanje. Armin Bačinović je tekmo izpustil zaradi disciplinske kazni:

"Bačinović je prekršil hišni red. Gre za disciplinski prekršek, moja prva reakcija je bila, da pač ni konkuriral za to tekmo. Upam, da je to ukrep, ki mu bo pomagal, da se bo v prihodnje izognil takšnim zadevam. To so interne stvari, ki zadevajo tudi Nogometno zvezo Slovenije. Mislim, da dodatna razlaga ni potrebna."

Slovenijo v igri ohranja samo še teorija, toda Kek se še ni predal, obenem pa je že začel pogledovati proti mladi slovenski reprezentanci, ki je na dan poraza v Firencah tako impresivno premagala Ukrajino: "Teorija še ostaja, ampak kakorkoli … Bodite prepričani, da dobro vem, v katero smer bi moralo iti vse skupaj. Jaz sem danes vseeno zadovoljen, na primer z Daretovo (Vršičevo, op. a.) tekmo. Upam, da tisti, ki gledajo nogomet razumejo, da je na takšni tekmi proti takšnemu nasprotniku težko igrati s tremi, štirimi 'kreativci', ker je res potrebno delati v obe smeri. Jaz mislim, da je normalno poizkušati narediti vse, da se dobi tekma s Srbijo v Mariboru in potem potegniti črto pod vsem skupaj. V življenju se hitro pozabijo določene stvari, ampak jaz se nočem vračati. Meni je vseeno važno, da se je ekipa dobro vrnila po Estoniji, ampak tisto glavno tekmo smo izgubili v petek v Ljubljani. Tu so fantje, ki prihajajo, in prepričan sem, da je tudi U-21, ki je danes zmagala, perspektiva slovenskega nogometa. Vseeno bo potrebno trdo, trdo delati in narediti vse, da bi se spet ustvarila nova ekipa. Jaz mislim, da je Slovenija tega sposobna. Imamo igralce, imamo kakovost, to vse pa je potrebno spraviti v celoto. Samo z individualno kakovostjo se ne bo dalo. To je potrebno spraviti v neko celoto."

Po torkovem porazu ni več veliko računic - Slovenijo lahko reši samo že uvrščena Italija, ki pred tekmo s Srbijo v Mariboru gostuje v Beogradu. "Sem človek fair-playja in bilo bi izredno, izedno podcenjevalno do vodilne reprezentance v skupini, če bi jo podcenjeval. Igrajo za svoj ugled, za svoj renome … Tudi Italijani so se izredno dolgo mučili in ustvarjali to ekipo, danes je pomembna vsaka tekma. Izredno podcenjevalno bi bilo, da bi pomislil na karkoli drugega (kot da je Italija sposobna zmagati v Beogradu, op. a.)," je še dodal Kek.

Toda to je bil šele začetek. Medtem ko so se v mešani coni pod stadionom pred novinarskimi mikrofoni ustavljale zvezde, kot so Pazzini, Giorgio Chiellini in Gianluigi Buffon, so se nogometaši Slovenije znova izognili sedmi sili. Skozi mix cono so po pravilih Evropske nogometne zveze (Uefa) prišli le Jasmin Handanović, Marko Šuler, Zlatko Dedić in še peščica rezervistov, medtem ko nosilcev igre, med njimi tudi kapetana Roberta Korena, spet ni bilo na spregled. Avtobus je bil že v odhajanju, ko je sekretar reprezentance Boštjan Gasser na prigovarjanje novinarjev le pripeljal Dareta Vršiča. Eden najmanj izkušenih reprezentantov je tako moral opravljati delo najbolj izkušenih. Le kam so vse te izkušnje šle ... Saj res, na avtobus!

"Odigrali smo takšno tekmo, kot smo jo pričakovali. Italija nas je stisnila, igrala svojo značilno 'pas' igro in bila v tem odlična, malo je grešila. Čakali smo na protinapade, nekaj situacij se nam je sicer ponudilo, a jih na našo nesrečo nismo izkoristili. Na koncu je škoda gola, ker bi bil 0:0 res dober rezultat," je zbranim slovenskim novinarjem povedal Vršič.

Več odmevov iz Firenc v sredo zjutraj!

Komentarjev 3
  • k1965 13:51 07.september 2011.

    Govori se da je Kek boter Korenovim otrokom. To je korupcija v nogometu kjer trpijo vsi slovenci. Koren pa mora igrati. Hvala bogu da ima 2 rumena kartona in ne bo igral proti srbom. Imamo šanso zmagat. Bačinovič je pa ...prikaži več kaznovan da Koren nima menjave.

  • 1111 09:39 07.september 2011.

    dokler Kek razmišlja še zmerom o Novakoviču, Korenu....menjuje Birso, ki edini teka....Matavž na klopi, Dedič in Iličič zadnjih 5 minut....čisto prav...domov z manekeni...nobeden si ne zasluži niti centa, Kek še najmanj!!!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:26 07.september 2011.

    A mogoče Kek razmišlja,da bi šli vsi skupaj v kakšen kamnolom delat,bi blo več od njih?