Šport > Nogomet
58 ogledov

BvB za Mkhitaryana globoko segel v žep

Henrikh Mkhitaryan Robert Lewandowski Šahtar Doneck Borussia Dortmund EPA
Borussia Dortmund je v svoje vrste pripeljala nekarakteristično drago okrepitev - odličnega armenskega strelca Henrikha Mkhitaryana.

Nemški in evrospki podprvak Borussia Dortmund se je s Šahtarjem iz Donecka dogovoril za prestop armenskega napadalca Henrikha Mkhitaryana. Gre za najdražjo okrepitev v zgodovini Die Schwarzgelben, ki se v zadnjih letih poslužujejo povsem drugačne kadrovske politike.

Za 24-letnika bodo nemški rudarji ukrajinskim kolegom odšteli kar okrog 25 milijonov evrov. Usluge Armenca so si zagotovili za obdobje štirih let. Napadalec, ki se sicer spodobno znajde tudi v ne tako ofenzivnih vlogah, je v ponedeljek že prestal zdravniški pregled na Westfallenstadionu.

Zavrnil tudi Liverpool

"Borussia Dortmund in Šahtar Doneck sta se sporazumela glede prestopa armenskega reprezentanta Henrikha Mkhitaryana, rojenega 21. januarja 1989. Borussia in nogometaš sta dosegla načelni dogovor glede finančnih pogojev do 30. junija 2017. Podrobnosti bomo še dorekli," so na svoji spletni strani (www.bvb.de) zapisali evropski prvaki iz leta 1997.

Mkhitaryan, ki je bil sicer tudi na radarju Liverpoola, je v 106 tekmah za ukrajinske prvake dosegel 44 zadetkov, blestel pa je tudi v dresu svoje izbrane vrste. Letos je njegov Šahtar v osmini finala Lige prvakov izpadel prav proti varovancem Jürgena Kloppa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.