Šport > Nogomet
193 ogledov

Carrick odšel, Rangnick napovedal spremembe

Michael Carrick Epa Michael Carrick je po 15 letih zapustil Manchester United.
Na Old Traffordu so po četrtkovi zmagi ustoličili novega trenerja.

Michael Carrick, nekdanji nogometaš Manchester Uniteda, ki je po odhodu Oleja Gunnarja Solskjaerja na treh tekmah vodil ekipo z Old Traforda, zapušča svoj klub. Za slovo po 15 letih se je odločil, ker potrebuje odmor, nato pa nov izziv, ki ga naj bi iskal drugje, poročajo angleški mediji.

Kot poroča spletna stran skysports.com, je Carrick odhod napovedal po četrtkovi zmagi Uniteda proti Arsenalu (3:2), novinarsko konferenco po njej pa je le opazoval, glavno besedo na njej je imel novi trener Nemec Ralf Rangnick.

Pep Guardiola Tadej Pogačar Foto Šport Pogačar in Guardiola: kultni Katalonec navdušen nad Slovencem!

"Z njegovo odločitvijo sem bil seznanjen že prej. Na to temo sva se pogovarjala več kot eno uro, poskušal sem ga prepričati, da se premisli, a potrebuje odmor in razumem njegovo odločitev," je odločitev Carricka komentiral Nemec, ki se je ozrl tudi na prihodnost in cilje, svoje in ekipne.

"Moja glavna naloga je, da popravim reči v obrambi. Absolutno prejemamo preveč golov, tudi proti Arsenalu je bilo veliko napak, dobili smo dva gola, tako da smo morali za zmago dati tri. Moramo najti neko ravnovesje, vzpostaviti več nadzora. Obrambo moramo na igrišču postaviti višje," je izboljšanje obrambe in agresivnosti kot prvi in glavni nalogi izpostavil Rangnick.

Nemec naj bi bil glavni trener do konca sezone, nato pa v klubu ostal kot svetovalec. "Če bo vse, kot sem si zamislil, če bodo igralci sprejeli moje ideje in če bo vse delovalo po željah tudi na drugih ravneh, ni izključeno, da ostanem na klopi dlje. A to je vse hipotetično, o tem zdaj ne morem in nočem govoriti," nekdanji trener številnih klubov, nazadnje RB Leipziga, ni izključil možnosti, da podaljša svoje udejstvovanje na klopi Uniteda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.