Šport > Nogomet
51 ogledov

Casillas: "Moja prihodnost je Real Madrid"

Di Maria Casillas Marcelo Pepe Real Madrid Borussia Dortmund Liga prvakov polfin EPA
Vratar madridskega Reala Iker Casillas je zanikal govorice, da bo odšel iz španske prestolnice. Kultni čuvaj mreže se je že obrnil proti finalu španskega pokala. Generalni direktor belega baleta, José Ángel Sánchez, je medtem za francoski L'Equipe potrdil, da bo Gonzalo Higuaín po koncu sezone zapustil Bernabéu.

Gotovo veste, da Iker Casillas že od januarja ne brani mreže madridskega Reala. V prvih dnevih leta 2013 se je na tekmi z Valencio težje poškodoval, od takrat pa je v njegove čevlje stopil prišlek iz Seville, visokorasli Diego López.

Ker je Iker imel nekaj "kratkih stikov" tudi s trenerjem Joséjem Mourinhom, se je seveda veliko govorilo o njegovem odhodu iz stadiona Santiago Bernabéu. Casillas je vse skupaj odločno zanikal.

"Moja prihodnost je Real Madrid. Imam pogodbo s klubom in tu sem že od svojega devetega leta. To je moj klub že celotno moje življenje in tu želim biti," je uvodoma dejal izvrstni čuvaj mreže.

"Vsi smo govorili o španskem finalu"

Prav tako se kapetan španske reprezentance ne obremenjuje s tem, ali bo Mourinho ostal v Madridu. "To boste morali vprašati njega. Jaz želim le pripraviti nekaj veselja navijačem Madrida. Ker se v Ligi prvakov ni izšlo, moramo sedaj slaviti v tekmovanju, ki nam je še ostalo - v Kraljevem pokalu. Najprej moramo osvojiti čim več točk v La Ligi, zaradi navijačev, kluba samega in našega odnosa do nogometa. Nato pa moramo dati vse za zmago v pokalu. Finale bo na Bernabéuu, naši privrženci pa si zaslužijo nekaj veselja," se je v bližnjo prihodnost in na tekmo proti mestnemu tekmecu Atléticu ozrl dolgoletni simbol Madrida.

Nato se je vrnil tudi nekaj dni nazaj in podoživel povratno tekmo polfinala Lige prvakov proti Borussii Dortmund, ko so se Španci poslovili od Evrope. "Moramo čestitati tako igralcem Bayerna, kot Borussie, saj so vložili ogromno truda in so zasluženo napredovali. Po tekmi sem šel do vseh svojih soigralcev, saj so dali vse od sebe in tudi navijači so to videli. Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, Diego López ... Vsi so bili izjemni. Lahko jim le zaploskam, bili so v igri do zadnjega žvižga. Sergia (Ramosa, op. a.) sem objel, saj se poznava že devet let in vem, da je odigral fantastično tekmo."

Higuain Hummels Borussia Dortmund Real Madrid Liga prvakov polfinale | Avtor: EPA EPA
"Vsi smo govorili o španskem finalu (Barcelona - Real Madrid, op. a.), ali nismo? Tudi tisk je to pričakoval. Tako je bilo tudi lani. Na koncu ni bilo usojeno. Že drugo leto bodo španske ekipe spet v igri za naslov v Ligi prvakov. Mi vsi pa bomo skušali v naslednji sezoni zagotoviti Realu deseti evropski naslov. To hočejo vsi, ki so del tega kluba," je z mislimi pri naslednji sezoni končal Iker.

Sánchez: "Higuaín bo odšel, prišla bosta dva"

Po tem, ko se je že nekajkrat spogledoval z odhodom iz kluba, pred začetkom letošnje sezone pa ga v še eno sezono pri Madridu prepričal šele trener Mourinho, bo argentinski napadalec Gonzalo Higuaín tokrat prav zares zapustil beli balet, ki se mu je iz River Plata pridružil leta 2007.

25-letni argentinski reprezentant s francoskim potnim listom se že dalj časa bori za mesto v prvi postavi s svojim "rojakom" Karimom Benzemajem, v letošnji sezoni pa je sicer resda zabil 14 golov, kar je vseeno mnogo manj kot lani. Generalni direktor Reala José Ángel Sánchez je za L'Equipe potrdil, da bo Higuaín res zapustil klub, obenem pa namignil, da bodo v Madrid pripeljali kar dva napadalca.

"V velikem klubu kot je Real verjamemo, da potrebujemo dve 'devetici' visokega nivoja," je dejal Sánchez. "Imamo Benzemaja in Higuaína. Higuaín bo odšel, Benzema bo ostal, prišla pa bosta še dva."

Hernández, Agüero, Bale, ...

Kdo bi ta dva lahko bila? Že dalj časa se špekulira o prihodu Javierja Hernándeza iz Manchester Uniteda. Mehičan bi tako v konici napada rdečih vragov naredil prostor za Radamela Falcaa (Atlético Madrid), medtem ko beli balet pogleduje tudi po Sergiu Agüeru (Manchester City) in seveda Garethu Balu (Tottenham Hotspur).

Za usuge Higuaína se na drugi strani zanimajo Juventus, Manchester City in Paris Saint-Germain.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.