Šport > Nogomet
18 ogledov

Casillas na radarju Arsenala

iker casillas real trening EPA
Londonski Arsenal resno razmišlja o nakupu vratarja Real Madrida Ikerja Casillasa. Španski čuvaj mreže ima z galaktiki sklenjeno pogodbo do leta 2017, vendar Arsene Wenger upa, da bodo slabi odnosi s trenerjem Joséjem Mourinhom vratarja prepričali, da predčasno zapusti špansko prestolnico.

Angleški Daily Star poroča, da želi Arsene Wenger v Arsenal pripeljati Ikerja Casillasa, ki se je po poškodbi prsta znašel v nemilosti trenerja Real Madrida Joséja Mourinha. Čeprav so zdravniki potrdili, da je Casillas pripravljen za igro, ga Mou dve tekmi zapored sploh ni imenoval v ekipo, sobotno tekmo proti Levanteju pa je Iker že lahko spremljal s klopi.
Londonski klub želi izkoristiti trenja med vratarjem in trenerjem Reala, za prestop pa je pripravljen odšteti 20 milijonov evrov. Wenger je prepričan, da bi prihod Casillasa navdušil navijače, obenem pa bi lahko Španec s svojimi izkušnjami deloval kot mentor vratarja Arsenala Wojciecha Szczęsnyja.

Casillas je legenda Madrida in eden najbolj prepoznavnih nogometašev belega baleta, a prestop bi po navedbah angleškega časnika postal mnogo bolj realen, če bi se Mourinho odločil, da tudi drugo leto ostane na čelu Reala.

Otrok Madrida

Casillas je v Realu preživel celotno svojo kariero. Od leta 1990 do 1998 je igral v mladinski ekipi, nato se je dve leti mudil v C in B zasedbi belega baleta, leta 1999 pa je postal vratar prve ekipe. Eden najboljših vratarjev na svetu je zelo aktiven tudi na mednarodnem prizorišču. 1. julija 2012 je postal prvi nogometaš, ki je zbral 100 zmag v dresu španske reprezentance.

Casillas ignorira Lópeza

Odsotnost Casillasa, ki ga na zelenici uspešno nadomešča Diego López, je očitno pripomogla k poslabšanju odnosov med obema čuvajema mreže, saj je pred tekmo z Levantejem Iker povsem ignoriral svojega ''naslednika''.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.