Šport > Nogomet
11 ogledov

Fàbregas nadomeščal Messija

real madrid levante kaka
1/24
EPA
Real Madrid je z rutinirano predstavo visoko ugnal neugodni Levante. Barça se je doma znesla nad Mallorco. Ob odsotnosti Lionela Messija je zadeval Cesc Fàbregas. Betis je v andaluzijskem dvoboju visoko premagal Granado in se drži v boju za Ligo prvakov. Proti slednji je na dobri poti tudi Real Sociedad, ki je v neposrednem dvoboju ugnal Málago.

Cesc Fàbregas in Alexis Sánchez sta Barcelono vodila do visoke zmage proti Mallorci in ob odsotnosti Lionela Messija poskrbela, da so tri točke ostale na Camp Nouu. S tem so Katalonci ponovno vzpostavili dominantnih 13 točk prednosti pred največjih tekmecem Real Madridom, ki je na Santiago Bernabéu razorožil Levante (5:1). Samozavest varovancev Tita Vilanone je tako pred povratnim obračunom Lige prvakov proti Paris Saint-Germainu zagotovo še narasla.

Prvič je na svojo domačo klop ponovno sedel Vilanova, ki se vrača po bolezni. Da Barça deluje tudi brez Messija, je v 20. minuti dokazal Fàbregas, ki je po kombinaciji z Sanchezem premagal Duduja Aouateja. Dve minuti kasneje je na 2:0 povišal Sanchez, v 37. minuti pa je se je drugič na tekmi med strelce vpisal Fàbregas. V nadaljevanju sta tako Španec, ki je dosegel hat-trick, kot Čilenec zadela še po enkrat in postavila končnih 5:0. Vrhunec večera je bila nedvomno 70. minuta, ko je prvič po presaditvi jeter za prvo ekipo Barcelone zaigral Éric Abidal.

Vodstvo Levanteja prebudilo Madrid

V Granadi je Betis vse dvome o zmagovalcu rešil že v prvem polčasu, ki ga je ekipa iz Seville dobila s 3:0, tri gole so zeleno-beli zabili v vsega štirih minutah. V drugem polčasu so gostje le še nadzorovali izid in še malce povišali prednost ter se z novo zmago obdržali v boju za Ligo prvakov. Granada se bo pričakovano borila za obstanek.

Pomembno tekmo sta na Anoeti v San Sebastianu odigrala neposredna konkurenta za najelitnejše klubsko tekmovanje - Real Sociedad in Málaga. Baski so po pol ure že vodili z neulovljivih 3:0 in čeprav je bivši igralec zagrebškega Dinama Pedro Morales znižal še pred koncem polčasa, zmaga domačinov vse do zadnjega sodnikovega žvižga ni bila ogrožena. Sociedad je tako današnjim nasprotnikom in Betisu pobegnil na štiri točke razlike.

Higuaín zabil gol za sladokusce

V španski prestolnici je Real Madrid gostil neugodni Levante. José Mourinho je na klopi pustil Ikerja Casillasa, Cristiana Ronalda in Mesuta Özila. V 4. minuti je Diega Lópeza prvič testiral Roberto Acquafresca, domači vratar je strel odbil. V 15. minuti je Karim Benzema sprožil malce mimo gola, dve minuti zatem pa je Gustavo Munua zaustavil dober poizkus Kakája. Po dokaj zaspanem začetku tekme so prvi povedli gostje, ki so v 31. minuti izvedli lep protinapad, ki ga je zanesljivo zaključil Míchel, po podaji Pedra Ríosa, za presenetljivo vodstvo moštva iz Valencie.

Na odgovor domačih nismo čakali dolgo, že pet minut zatem je bil izid spet izenačen. Natančen predložek Xabija Alonsa je fantastično izkoristil Gonzalo Higuaín, slednji je namreč v zraku 'iz prve' zadel težak volej in z okrog 12 metrov žogo zabil v mrežo Levanteja. V 39. minuti je bil Madrid že spredaj. Po igri z roko Christiana Lella v kazenskem prostoru je enajstmetrovko mirno izvedel Kaká in tako postavil končni izid prvega polčasa, v katerem so domači imeli kar 80 odstotkov časa žogo v svoji posesti, toda presenetljivo so več kotov izvajali gostje.

Drugi del je bolj aktivno začel Beli balet, toda poizkusa Luke Modrića in v nadaljevanju aktiviranega Cristiana Ronalda nista premagala Munue, Álvaro Arbeloa pa je streljal mimo gola. Tudi strela Kakája in Benzemaja nista našla cilja. V 57. minuti je po dobri kombinaciji gostov do obetavnega položaja prišel Acquafresca, toda meril je malce mimo daljše vratnice.

Festival golov v zadnjih minutah zaključil Özil

real madrid levante cristiano ronaldo özil | Avtor: EPA EPA
Nato je Madrid nanizal nekaj polpriložnosti, toda predvsem Cristiano sprva ni imel svojega dne glede zaključka akcij. V 76. minuti so imeli Los Blancos še eno 'smrtno' priložnost, po gneči pred golom gostov je Arbeloa zadel enega od gostujočih branilcev in ostalo je pri minimalnem vodstvu Reala. Tri minute kasneje je še enkrat dlani Munue ogrel Ronaldo. Le minuto kasneje je imel José Barkero lepo priložnost za izenačenje po zmedi v madridski obrambi, toda okroglo usnje je poslal visoko čez gol.

V 82. minuti sta z domiselno kombinacijo povsem do gola gostov prišla Marcelo in Özil, toda Munua je Nemca še pravočasno zaprl in odbil žogo v kot. Dokončna odločitev o zmagovalcu je padla dve minuti kasneje. Pipita je prebil desni bok Levanteja in v sredini našel Ronalda, Portugalec pa je imel ogromno časa in je mirno zabil še tretji madridski gol na tekmi. V 87. minuti je globinsko podajo Ángela Di Maríe ujel Cristiano in pred vrati našel Özila, slednjemu pa ni bilo težko povišati na 4:1, kar pa ni bil končni rezultat srečanja. Madridska desetica je po preigravanju in podaji Di Maríe v 91. minuti zabila še peti gol domačih na obračunu.

Španska liga, 30. kolo

Granada : Real Betis 1:5 (0:3)
Aranda (71); Rubén Castro (30, 32), Lopez (34/ag), Pabon (53), Lopez (85)
RK: Siqueira (79/Granada)

Real Sociedad : Málaga 4:2 (3:1)
Vela (21), De La Bella (24), Griezmann (30), Martínez (51); Morales (43), Santa Cruz (70)

Real Madrid : Levante 5:1 (2:1)
Higuaín (36), Kaká (39/11m); Michel (31), Ronaldo (84), Özil (87, 91)

Deportivo : Zaragoza 3:2 (2:2)
Gama (11), Marchena (41), Minero (56/a.g.); Postiga (16/11m), Montañés (35)

Barcelona : Mallorca 5:0 (4:0)
Fàbregas (20, 37, 46), Sánchez (22, 39)

Celta Vigo : Rayo Vallecano 0:2 (0:1)
Piti (14), Delibašić (83)

Osasuna : Espanyol 0:2 (0:0)
Moreno (51), Wakaso (90)

Getafe : Atlético Madrid 0:0 (0:0)

Valencia : Valladolid 2:1 (1:0)
Balenziaga (39/ag), Jonas (90); Gonzalez (71)

Ponedeljek ob 22.00:
Sevilla - Athletic Bilbao

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.