Šport > Nogomet
14 ogledov

''Če bi Barça zaostajala 18 točk, ne bi bil tu''

barcelona EPA
Real Madrid je na prvi tekmi četrtfinala španskega pokala premagal Valencio (2:0), Barcelono pa v sredo čaka obračun z Málago. Trener Blaugrane Tito Vilanova je na tiskovni konferenci pred tekmo dejal, da Madridčanov kljub zaostanku osemnajstih točk v ligaškem tekmovanju še ne gre odpisati.

tito vilanova | Avtor: EPA EPA
Trener Barcelone Tito Vilanova se je udeležil tiskovne konference pred pokalno tekmo z Málago, kjer se je veliko govorilo o Barçinem največjem tekmecu Realu iz Madrida. Galaktiki imajo v točkovanju španske lige velikih 18 točk zaostanka in José Mourinho je že pred časom priznal, da je bitka za ligaški naslov izgubljena. A Vilanova je drugačnega mnenja, saj je prepričan, da ekipe, kakršna je Real, ne smeš nikoli odpisati. ''Madrid lahko zmaga vse tekme v drugem delu sezone in mi lahko izgubimo prednost. Ne pogovarjamo se o štirih tekmah. Do konca je še veliko obračunov. Zavedam se, da se stvari lahko hitro spremenijo,'' je povedal Vilanova, ki je prepričan, da bi v primeru, če bi imela Barça 18 točk zaostanka za Realom, že izgubil svoj stolček. ''Če bi bila situacija obratna, mene ne bi bilo tu,'' je dodal španski strateg.

Katalonce v četrtfinalu španskega pokala čaka Málaga, ki so jo v ligaškem tekmovanju premagali preteklo nedeljo (3:1). ''Ne bomo se sprostili. Premagali smo jih v ligi, kjer smo igrali zelo dobro. Takšna igra bi bila primerna za Ligo prvakov. Málaga ima številne vrline in tokrat bo drugače, saj gre za dve tekmi in v primeru prejetega zadetka ali rdečega kartona vse postane veliko težje,'' je povedal Vilanova, ki ne napoveduje velikih taktičnih sprememb. Španec je namenil nekaj pohvalnih besed na račun Sergia Busquetsa in Cesc Fábregasa in dodal, da bo na igrišče verjetno stopila ista enajsterica, ki je s 5:0 premagala Córdobo.

Real zaostaja za več kot 5000 podaj

lionel messi | Avtor: Reuters Reuters
Barcelona je na uradni strani objavila poročilo, v katerem je analizirala svojo igro v prvi polovici sezone La Lige. Katalonci so uspešno izvedli 13475 podaj, kar pet tisoč več od Real Madrida (8031). Varovanci Tita Vilanova so v prvem delu prejeli 28 kartonov, medtem ko jih je četa Joséja Mourinha zbrala kar 43. Barça je ekipa z najmanj prekrški v ligi (177).

Prvi strelec Lionel Messi je v v 19 tekmah dosegel 28 golov, kar je najboljša polovica sezone za argentinskega reprezentanta. Skupaj so Barçini nogometaši zbrali 64 zadetkov. Poleg Messija so največ zadevali še Cesc Fábregas (6), David Villa (5), Xavi (5) in Adriano (5). 29 golov so dosegli doma, 35 pa v gosteh. Takšno število golov ni dosegla nobena druga ekipa v ligi.

Skupno so prejeli 20 zadetkov, kar jih uvršča na tretje mesto - samo Málaga in Athlético Madrid sta jih prejela manj. Mreža Barcelone se je na Camp Nou stresla sedemkrat, v gosteh pa trinajstkrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.