Šport > Nogomet
24 ogledov

Moujev "maček" spodil netopirje, Inter naprej v 120.

Benzema Real Madrid Valencia pokal četrtfinale Copa del Rey
1/28
EPA
Sredina tedna bo v nogometni Evropi spet namenjena pokalnim tekmam. Real Madrid bi jo lahko proti Valencii odnesel veliko slabše, na koncu pa je netopirje na prvi tekmi četrtfinala doma premagal brez prejetega gola (2:0). Samir Handanović je proti Bologni Reneja Krhina z Interjem napredoval v 120. minuti (3:2). Hull City Roberta Korena ostal v pokalu FA.

Real Madrid je zanesljivo ostal na poti proti polfinalu španskega pokala, kjer jih bo Valencia po porazu brez danega zadetka na Santiagu Bernabéuu težko ustavila pred praktično že rezerviranim derbijem z Barcelono, ki bo prvo tekmo četrtfinala igrala v sredo proti Málagi.

Za beli balet je tik pred polčasom edini gol zabil Karim Benzema, saj je drugega prispeval kar gostujoči vezist Andrés Guardado, ki je v lastno mrežo nesrečno preusmeril podajo Fabia Coentrãa v 74. minuti, kar je varovancem Joséja Mourinha prineslo veliko prednost pred povratno tekmo na Mestalli.

Mourinha je pred jubilejno 600. tekmo v karieri na Bernabéuu spet pričakala mešanica aplavzov in žvižgov, Portugalec pa je lahko v postavo po dolgem času spet uvrstil brazilskega branilca Marcela, ki je po poškodbi stopala manjkal zadnje tri mesece.

Valencia zapravila velike priložnosti

Zaradi suspenza (oziroma poškodbe) v osrčju Realove obrambe spet ni bili niti Sergia Ramosa niti Pepeja, je pa Real začel odločno in Cristiano Ronaldo je že v prvi minuti dodobra pretegnil vratarja Vicenteja Guaito, hrvaški vezist Luka Modrić (ob menjavi v drugem polčasu so mu žvižgali) pa je zapravil izjemno priložnost za vodstvo.

Na prstih je moral biti na drugi strani tudi Iker Casillas, ki je ustavil nevaren strel Jonasa. Real je kmalu za tem povedel, ko je Michael Essien najprej našel Samija Khediro, slednji pa Benzemaja. Mourinhov "maček", ime mu je v motivacijske namene že pred časom nadel sam Portugalec, je v 37. minuti tako zadel za vodstvo.

Gostje so zapravili neverjetno priložnost v drugem polčasu, ko je po lepi akciji Everja Banege in Casillasovi obrambi strela Roberta Soldada praktično prazen gol zgrešil Jonas. Real je zapravljivost spet hitro kaznoval - podajo Coentraa je v lastno mrežo preusmeril Guardado, čeprav je sodeč po počasnem posnetku Mehičanu z roko pomagal tudi Gonzalo Higuaín.

Guaita je z nekaj neverjetnimi obrambami ustavil Ronaldove poskuse in netopirje vsaj navidezno ohranil v igri pred povratno tekmo na Mestalli. Nogometaši Valencie so imeli kar nekaj pripomb tudi na sojenje, saj sta stranska sodnika vsaj trikrat dvignila zastavico, ko prepovedanega položaja ni bilo.

Guarin Inter Milan Bologna pokal četrtfinale Coppa Italia | Avtor: EPA EPA

Inter v polfinale v 120. minuti

Branilec Andrea Ranocchia je na infarktni tekmi na San Siru v 120. minuti zadel za napredovanje Interja, ki je proti Bologni v zadnjih desetih minutah zapravil vodstvo z 2:0. Ekipa Samirja Handanovića in Vida Belca je tako izločila moštvo Reneja Krhina, v polfinalu pa jo čaka zmagovalec obračuna Fiorentina-AS Roma.

Inter je bil z zadetkoma Fredyja Guarína in Rodriga Palacia, zanimivo, ista nogometaša sta zadela že med vikendom v prvenstvu, na poti do zanesljive zmage, ko se je Bologna brez Krhina (tokrat je celo tekmo presedel na klopi) vrnila v igro in prek Alessandra Diamantija in Manola Gabbiadinija izsilila podaljšek.

Guarín in Palacio sta zabila izvrstna zadetka od daleč, predvsem Palacieva 30-metrska lepotica pa je bila prava paša za oči. Toda to ni bilo dovolj, saj je specialist Diamanti premagal Handanovića s prostega strela, Gabbiandini pa je izenačil štiri minute kasneje, ko je z volejem izkoristil podajo Marca Motte.

Handanović je dve minuti pred zadnjim sodnikovim žvižgom ustavil poskus Gabbiadinija, potem ko bi lahko že prej zadeli obe ekipi (Javier Zanetti je zatresel okvir gola). Na koncu je bil Ranocchia tisti, ki je z glavo po kotu Guarína zadel za čustveno zmago črno-modrih.

Koren naprej, Pečnik izpadel

Tekme so igrali tudi v najstarejšem pokalnem tekmovanju na svetu - angleškem pokalu FA -, kjer so bile na sporedu ponovljene tekme 3. kroga. Nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance Robert Koren, čigar reprezentančno kariero bi kaj lahko oživel novi selektor Srečko Katanec, je zaradi poškodbe izpustil gostovanje Hull Cityja pri Leyton Orientu (2:1).

"Tigri" Steva Bruca so v Londonu slavili po podaljšku in si priborili vozovnico za naslednji krog, kjer pa ne bo Sheffield Wednesdaya še enega slovenskega reprezentanta Nejca Pečnika. "Sove" so izgubile v gosteh pri MK Donsu (0:2), ekipi, ki se ji je tako prvič v mladi zgodovini kluba uspelo uvrstiti v 4. krog tekmovanja. Pečnik je igral do 54. minute.

Na preostalih tekmah so drugoligaši Bolton Wanderers izločili premierligaša Sunderland (2:0), nesrečni Jonathan Walters (morda se ga spominjate z zadnje ligaške tekme proti Chelseaju, ko je zabil dva avtogola in zgrešil enajstmetrovko) pa se je navijačem Stoke Cityja odkupil z dvema goloma v podaljšku, ki sta prinesla zmago proti Crystal Palacu (4:1).

Glavna ponovitvena obračuna bosta na sporedu v sredo, ko se bosta še drugič pomerila Arsenal in Swansea City ter Manchester United in West Ham United.

Angleški pokal (FA Cup), 3. krog, ponovljene tekme:

Birmingham City : LEEDS UNITED 1:2 (1:0)
Elliott (36); McCormack (70), Diouf (76)

Bournemouth : WIGAN ATHLETIC 0:1 (0:1)
Boselli (18)

BRENTFORD : Southend United 2:1 (1:0)
Hayes (26), Donaldson (76); Corr (69)

Leyton Orient : HULL CITY 1:2* (0:1)
Cox (87); Proschwitz (41), Cairney (117)
Korena (Hull) zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

MILTON KEYNES DONS : Sheffield Wednesday 2:0 (1:0)
Williams (28/11-m), Bowditch (75)
Pečnik (Wednesday) je igral do 54. minute.

STOKE CITY : Crystal Palace 4:1* (0:0)
Jones (69), Walters (95, 110), Jerome (120); Murray (87/11-m)

Sunderland : BOLTON WANDERERS 0:2 (0:0)
Sordell (64, 73)

Blackpool : FULHAM 1:2* (0:0)
Delfouneso (82); Richardson (90), Hangeland (116)

West Bromwich Albion : QUEENS PARK RANGERS 0:1 (0:0)
Bothroyd (75)

Sreda ob 20.30:
Arsenal - Swansea City

Ob 21.05:
Manchester United - West Ham United

Italijanski pokal (Coppa Italia), četrtfinale:

INTER MILAN : Bologna 3:2* (1:0)
Guarín (34), Palacio (77), Ranocchia (120); Diamanti (80), Gabbiadini (84)
Handanović je odigral celo tekmo, Belec (oba Inter) in Krhin (Bologna) sta bila na klopi.

Sreda ob 21.00:
Fiorentina - AS Roma

Španski pokal (Copa del Rey), četrtfinale, prve tekme:

Real Madrid : Valencia 2:0 (1:0)
Benzema (37), Guardado (73/a.g.)

Sreda ob 19.30:
Zaragoza - Sevilla

Ob 21.30:
Barcelona - Málaga

Četrtek ob 22.00:
Atlético Madrid - Real Betis
* - po podaljšku 
AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice