Šport > Nogomet
19 ogledov

Barça zavrnila Wengerja: Villa ostaja!

arsene wenger EPA
Uradni pristop Arsèna Wengerja, ki se je na Barcelono obrnil v upanju, da bi na Emirates pripeljal Davida Villo, je naletel na gluha ušesa. Najboljši strelec španske reprezentance tako ostaja na Camp Nouu. Tako so se potrdile besede športnega direktorja Barcelone, ki je pred slabim mesecem zatrdil, da Villa ostaja.

Arsenal je opustil lov na napadalca Barcelone Davida Villo, saj so Katalonci Arsènu Wengerju dali jasno vedeti, da Španec ostaja na Camp Nouu. Topničarji se na vse pretege trudijo okrepiti napadalno vrsto, po neuspelem poskusu podpisa z Villo pa bodo vse moči usmerili v napadalca Atlética Madrida Adriána Lópeza, ki naj bi ga snubili že nekaj tednov.

Predstavniki Arsenala naj bi prejšnji teden obiskali Barcelono, kjer pa so jih pričakale slabe novice. Katalonci so se namreč odločili, da Villa ni na voljo niti za posojo niti za prodajo, pa čeprav naj bi bil Španec naklonjen selitvi na Emirates. Enaintridesetletnik naj bi bil nezadovljen z dodeljeno minutažo, vendar se Barçini vodilni možje med lovom na špansko ligo in Ligo prvakov igralcu takšnega kova preprosto niso pripravljeni odpovedati. Trener Tito Vilanova, ki je v nedeljo Barcelono vodil do zmage nad Málago, je po tekmi povedal: ''Villa ne gre nikamor. Zadovoljni smo z njim.''

tito vilanova david villa | Avtor: Reuters Reuters
Samo Lionel Messi (37) je v letošnji sezoni za Barço dosegel več zadetkov kot David Villa (10), vendar je slednji v začetni enajsterici zaigral le na 11 od 31 obračunov. Villa, ki je zaradi poškodbe noge izpustil večji del lanske sezone, je pred enim tednom prispeval dva zadetka za zmago proti Córdobi v španskem pokalu, lažja poškodba pa mu je preprečila nastop na tekmi z Málago. ''Zavedamo se, kako pomemben je za ekipo. Na pokalni tekmi je zadel dvakrat. Še vedno se vrača po dolgotrajni poškodbi in njegova minutaža se počasi veča,'' je dodal Vilanova.

Wenger bo imel novo priložnost že poleti. Angleški strateg bo poskušal v Arsenal zvabiti Adriána Lópeza, napadalca Atlética, čigar odkupna klavzula znaša 21 milijonov evrov, a po pisanju portala Goal.com bi lahko Arsenal ceno zbil na približno 17 milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.