Šport > Nogomet
11 ogledov

''Če kdo misli, da je to enostavno, se moti''

Sport 03.04.11, darko milanic, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Nogometaši Maribora so štiri kroge pred koncem sezone 2012/13 osvojili enajsti naslov državnega prvaka in tretjega zapored. Mariborčani so z današnjo zmago proti Olimpiji z 2:1 ljubljanski ekipi ušli za nedosegljivih 13 točk.

"Tekmo smo začeli relativno nenatančno, naredili par slabih podaj, ko smo imeli možnost boljšega prehoda. Po nepotrebnem smo izgubili nekaj žog v sredini, ampak smo bili prisotni od prve minute naprej. Igra v napadu nam ni stekla po željah, tekmec je bil agresiven, mogoče smo tudi malce čutili ta pomemben trenutek. V drugem polčasu je pritisk tekmeca izginil, imeli smo veliko prostora. Pohvala fantom, ki so pred dnevi igrali tudi dve pomembni tekmi pokala, da so enostavno drugi polčas dobro odtekli, tekmo nadzorovali in bili bolj razigrani," je na novinarski konferenci po tekmi povedal trener Maribora Darko Milanič.

Ponosen na kontinuiteto zmag

Ta je bil razumljivo zadovoljen po tretjem zaporednem naslovu. Maribor je tudi najuspešnejši slovenski klub z enajstimi naslovi državnega prvaka, Olimpija in Gorica sta bili najboljši po štirikrat, Domžale dvakrat, Luka Koper pa enkrat. "Jasno je, da sem skupaj s fanti, strokovnim vodstvom in navijači zelo zadovoljen. Veselim se tretje zaporedne zmage v domačem prvenstvu. Če kdo misli, da je to enostavno, se pošteno moti. Kontinuiteta dela, zmag, uspešnosti, ki jo potrjujemo iz leta v leto, je strašna stvar. Nanjo sem zelo ponosen," pravi Milanič, ki poudarja, da jim tudi v prihodnje ne bo dolgčas.

Ni časa za počitek; čakajo novi načrti

"V kolektivu, kot je NK Maribor, motiva ne zmanjka. Dela nam ne zmanjka s problematiko, s katero se vsak dan ukvarjamo, in s toliko majhnimi težavami. Dolgčas nam zagotovo ne bo. Imamo načrte, kako moštvo dvigniti na višjo raven, kako biti boljši, začnemo pa že jutri. Želim si ekipo popeljati na višjo raven, nekaj se že spreminja, nekateri igralci so to pomlad starejši, nekateri mlajši so zraven ... Z vsem tem se ukvarjamo in upamo, da nam bo uspelo vse skupaj nadgraditi," je zaključil Milanič in poudaril, da ima pogodbo z NK Maribor in da razmišlja zgolj o tem.

Njegovi izbranci so bili tudi v tej sezoni bolj ali manj zelo prepričljivi v prvenstvu. Praktično so ligo v svoj prid odločili že v jesenskem delu, spomladi pa so z bolj ali manj enakim kadrom kot jeseni le še potrdili primat na slovenskih tleh, ki glede na urejenost kluba, smotrno kadrovanje, finančno stabilnost in tudi zvesto navijaško podporo nikakor ni presenetljiv. Mariborčani so doslej v tej sezoni doživeli pet porazov, štirikrat igrali neodločeno, 23 tekem pa so odločili v svoj prid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.