Šport > Nogomet
43 ogledov

"Če nisi vsak dan svetovni prvak, je problem"

Marko Simeunovič je obiska navijačem na treningu Maribora označil za zelo dobro. Žurnal24 main
"Malo je bilo žalostno gledati tekmo z Romunijo. Na vseh drugih tekmah so bili stadioni polni, čeprav so bile tekme prijateljske," med drugim pravi nekdanji reprezentančni vratar Marko Simeunović pred tekmo s Švico (Stožice, 20.30) o slovenski publiki.

"Nekaj novosti je, vendar ne gre za velike spremembe. Igralci so večinoma isti. Težko je ugotoviti, kdo bo v prvi enajsterici. Vse dozdajšnje tekme so bile prijateljske, preizkušenih je bilo ogromno igralcev. Na osnovi prijateljskih tekem je zato težko napovedovati. Imamo težaven start proti ekipi, ki je pokazala moč proti Hrvatom. Vemo tudi, kaj pomeni Samir Handanović. Švicarji se ne bodo branili, to je dejstvo," pred dvobojem s Švico pravi nekdanji reprezentančni vratar Marko Simeunović.

Eno ključnih vprašanj je, koga bo Slaviša Stojanović postavil v vrata namesto poškodovanega Samirja Handanovića. "Če ima Jasmin izkušnje, igral je tudi evropske tekme … Vprašanje je, v kakšni formi je, stvar selektorja je, da to oceni. Samir Handanović je vodja ekipe in v tem pogledu manjka. Upam, da bomo težave uspešno prebrodili. Vsakega lahko premagamo, to je dejstvo, druga zgodba pa je, kaj se bo zgodilo na stadionu. Po zadnjih vtisih sodeč to ni tisto, kar se spodobi za reprezentanco, ki je uvrščena okrog 20. mesta na svetovni lestvici. Malo je bilo žalostno gledati tekmo z Romunijo. Na vseh drugih tekmah so bili stadioni polni, čeprav so bile tekme prijateljske. Polne Stožice, kaj šele Ljudski vrt, pomenijo dodaten motiv za reprezentante," se je pridušal Simeunović.

Zdi se, da slovenska javnost uspehe (pre)hitro pozablja. "To je klasika tukaj, zelo dobro jo poznam. Če nisi vsak dan svetovni prvak, je kasneje problem. Mogoče so ljudje malo razvajeni. Vsak ima sicer pravico razmišljati po svoje. Kdor pride na stadion, plača karto in lahko pove, kaj misli. Brez dvoma pa ni dobro, da se uspehi hitro pozabljajo. Vsak pa vedno potrebuje spodbudo," nekdanji reprezentančni as opozarja na strpnost, meneč, da je za oceno selektorjevega dela še prezgodaj.

Komentarjev 3
  • wester62 17:09 07.september 2012.

    ja,matavž-dolžan si nam golov in zdaj se začenjajo časi ko jih moraš zabijati in opravičiti tisto kar se o tebi govori. osebno mislim,da bo matavž danes zadel za zmago.

  • Stelix777 16:58 07.september 2012.

    dajmo slovenija!!! čas je za zmago in za 3 točke ... dajte jim vetra

  • kvizko5 16:48 07.september 2012.

    Dečki namažite švicare in jih porinite v sirove luknje...trenutno sem v Švici in sem že malo stavil da boste zmagali!!