Šport > Nogomet
20 ogledov

Čech: Odgovorni smo vsi

petr čech chelsea EPA
Vratar Chelseaja Petr Čech je priznal, da so za izpad aktualnih zmagovalcev Lige prvakov odgovorni igralci. Londončani so skupinski del tekmovanja končali na tretjem mestu skupine E, čeprav so v zadnjem kolu dosegli visoko zmago nad Nordsjællandom (6:1).

Končan je skupinski del Lige prvakov, v katerem sta obtičala dva angleška nogometna velikana. V skupini smrti si napredovanja ni uspel zagotoviti Manchester City, nastope v Ligi prvakov pa je končal tudi londonski Chelsea.

rafael benitez | Avtor: EPA EPA
Po porazu proti Juventusu (0:3), ki je s trenerskega stolčka odnesel Roberta Di Mattea, so morali modri premagali Nordsjælland, obenem pa bi moral Šahtar premagati Juventus. Čeprav so Londončani svojo nalogo opravili z odliko – na Stamford Bridgu so Dance premagali s 6:1 –, pa je stara dama slavila v Ukrajini in upanja za branilce naslova ni bilo več. Petr Čech je po tekmi vztrajal, da so za slab rezultat odgovorni vsi. ''Če zamenjaš trenerja, zamenjaš samo trenerja, a dogovornost je na vseh. Vsi smo v istem čolnu, igralci in trener. Vsi moramo prevzeti odgovornost, saj smo ekipa,'' je povedal Čech.

Češki reprezentant je prepričan, da jih je napredovanja stal remi proti Juventusu. ''Izgubili smo v gosteh proti Šahtarju in Juventusu, a največja razlika se je naredila, ko smo doma remizirali z Juventusom. Takrat smo povedli z 2:0, nato pa tekmo zaključili z 2:2. Zelo težko je, če oddaš preveč točk. Pred tekmo smo vedeli, da se to lahko zgodi. Škoda je bila že narejena. Naredili smo, kar smo lahko,'' je povedal čuvaj mreže in dodal, da se mora Chelsea zdaj osredotočiti na druga tekmovanja, še posebej na Premier League, kjer za vodilnim Manchestrom Unitedom zaostaja debelih deset točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.