Šport > Nogomet
33 ogledov

Poškodba Messija, izpad Chelseaja

lionel messi
1/38
EPA
Chelsea je v šestem kolu Lige prvakov s 6:1 premagal Nordsjaelland, kar pa ni zadostovalo za uvrstitev med najboljših šestnajst, saj je Juventus ugnal Šahtar (1:0). Na veselje Lionela Messija si je napredovanje zagotovil Celtic, ki je bil boljši od Spartaka (2:1). V skupini H je poleg Manchester Uniteda napredoval še Galatasaray.

Chelsea si je že na začetku obračuna priigral dva zaporedna udarca iz kota, saj so varovanci Rafaela Beníteza nujno potrebovali zmago, če so želeli upati na uvrstitev med šestnajst najboljših ekip v Evropi. V četrti minuti je španski strateg delil nasvete Ashleyju Colu, ki bi se lahko obrestovali tri minute kasneje, vendar podaje Angleža ni uspel izkoristiti Victor Moses. V deseti minuti je poskus Fernanda Torresa ubranil gostujoči vratar, ki je moral nato posredovati še pri strelu Davida Luiza. Chelsea je še naprej vršil pritisk, streljal je tudi Juan Mata, a brez uspeha. V 26. minuti je nevaren predložek v kazenski prostor Dancev poslal Moses, Nicolai Stokholm pa bi žogo skorajda zabil v lastno mrežo - rešila ga je vratnica. Po tridesetih minutah igre pa je prišla na vrsto serija enajstmetrovk. Strel Stokholma je ubranil Peter Čech, le tri minute kasneje pa je gostujoči vratar ubranil enajstmetrovko Edena Hazarda. Londončani so novo priložnost za prvi gol na tekmi dobili že v 38. minuti, ko je z bele točke vendarle zadel Luiz. Torres je v sodnikovem podaljšku prvega polčasa povišal na 2:0.

fernando torres | Avtor: EPA EPA
Nogometaši Nordsjaellanda so odgovorili v manj kot pol minute drugega polčasa, ko je gostom nekaj upanja vlil Joshua John. Londončani za povrnitev vodstva dveh golov niso potrebovali dolgo. V 50. minuti je z glavo na 3:1 povišal Gary Cahill. Šest minut kasneje pa je še drugič na tekmi zadel Torres. Po levi je prodiral Hazard, ki je podal Torresu, Španec pa je bil hitrejši od branilca in žogo poslal v zgornji del mreže. V 63. minuti je v kazenski prostor priplesal Mata, čigar prvi strel je Jesper Hansen ubranil, v drugo pa je bil Danec nemočen in Chelsea je povedal 5:1. Čeprav je bila tekma v Londonu že zdavnaj odločena, pa modri niso popuščali. V 64. minuti je na igrišče vstopil Oscar, ki je po šestih minutah igre zabil še en gol za domače. Raztreseni gostujoči nogometaši so si privoščili kar nekaj prekrškov, dvakrat je v kazenskem prostoru enajstmetrovko zahteval Torres, vendar je sodnik ostal neomajen. Chelsea je v zaključku nastopaško kazal svojo premoč, vse poskuse Mosesa in Torresa pa je Hansen uspel zaustaviti. Aktualni prvaki so kljub visoki zmagi svoje nastope v Ligi prvakov končali v skupinskem delu.

Juventus z avtogolom postal vladar skupine E

(Shakhtar Donetsk : Juventus) | Avtor: EPA EPA
Chelseaju je možnosti za napredovanje onemogočil Juventus, ki je z 1:0 premagal Šahtar. Italijanom bi sicer za napredovanje zadostovala že točka. Ukrajinci so igrali brez Luiza Adriana, ki je bil kaznovan zaradi nešportnega zadetka na tekmi proti Nordsjaellandu. Prvo priložnost za Juve je imel Mirko Vučinić, ki je po podaji Sebastiana Giovinca poskušal z volejem, vendar je meril krepko mimo vrat. Ista nogometaša sta v nasprotnih vlogah nastopala nekaj minut kasneje, a tudi Giovinco ni našel poti v mrežo Šahtarja. Domači so bili v nevarnosti ob koncu drugega polčasa, ko je nevaren predložek Stephana Lichtsteinerja mojstrsko zaustavil Darijo Srna, strel Giovinca z razdalje tridesetih metrov pa je v obrambo prisilil Andriya Pyatova.

V drugem polčasu se je pod pritiskom znašel tudi Gianluigi Buffon, ki je izboksal nevarnen prosti strel domačih, takoj zatem pa je za Juve zgrešil Andrea Pirlo. Gol je bil v zraku, do zadetka pa so prišli Italijani. Žoga se je po strelu Lichsteinerja dotaknila Giovinca in Kucherja, prav slednji pa jo je dokončno poslal preko lastne golove črte. Šahtar v zaključku kljub priložnostim ni uspel izenačiti.

Messi staknil poškodbo kolena

lionel messi | Avtor: EPA EPA
Benfica je na gostovanju pri Barceloni izrtržila remi (0:0), kar pa ni zadostovalo za preboj v spomladanski del tekmovanja, saj je Celtic doma premagal Spartak (2:1). Lionel Messi je tekmo začel na klopi, Katalonci pa so v uvodnih minutah s težavo zadrževali posest žoge. Za goste je nevarno poskušal Lima, njegov strel pa je v vratnico poslal Jose Pinto. Slednji je obrambno posredoval tudi pri poskusu Ola Johna. Barcelona bi lahko povedla po strelu Davida Ville, vendar je bil Španec nenatančen z glavo. V 58. minuti je Tito Vilanova v igro poslal Messija - odločitev, ki jo nedvomno obžaluje. Argentinec je po dobrih dvajsetih minutah igre trčil z vratarjem, po padcu pa je bilo razvidno, da si je poškodoval koleno. V solzah so ga z igrišča odnesli na nosilih. Benfica je kljub remiju s favoriziranim nasprotnikom ostala v skupinskem delu.

Napredovanje si je zagotovil škotski Celtic. Deteljice je v 21. minuti v vodstvo popeljal Garry Hooper, Brazilec Ferreria Ari pa je v 39. minuti goste vrnil v igro. V drugem polčasu sta imeli obe strani na voljo nekaj lepih priložnosti, osem minut pred koncem rednega dela pa je sodnik pokazal na belo točko, ki jo je za Celtic uspešno izvedel Kris Commons. Škoti so se z zmago uvrstili v top 16, kar je razveselilo Lionela Messija.

Galatasaray skozi šivankino uho

Manchester United si je kljub porazu proti Cluju (0:1) že prej zagotovil prvo mesto v skupini H, medtem ko so Romuni kljub zmagi v gosteh za las ostali brez napredovanja. Z enakim številom točk in boljšim medsebojnim izkupičkom se je med najboljših šestnajst uvrstil Galatasaray, ki je tokrat premagal Brago (2:1).

V skupini F je bilo vse jasno že pred obračuni šestega kola. Primat v skupini sta potrdila Bayern München in Valencia, ki s trinajstimi točkami zasedata vrh lestvice. Prvo mesto je po zmagi nad BATE Borisov (4:1) pripadlo Nemcem, drugouvrščena španska zasedba pa je bila boljša od Lilla (1:0).

Liga prvakov, 6. kolo:

Skupina E:

Chelsea : FC Nordsjaelland 6:1 (2:0)
Luiz (38/11m), Torres (45, 56), Cahill (51), Mata (63), Oscar (71); John (46)

Shakhtar Donetsk : Juventus 0:1 (0:0)
Kucher (56/a.g.)

Lestvica: 1. Juventus 12 točk*, Šahtar 10*, 3. Chelsea 10, 4. Nordsjælland 1.

Skupina F:

Bayern München : BATE Borisov 4:1 (1:0)
Gomez (22), Müller (54), Shaqiri (66), Alaba (83); Filipenko (89)

Lille : Valencia 0:1 (0:1)
Jonas (36/11m)

Lestvica: 1. Bayern 13 točk
*, 2. Valencia 13*, 3. BATE 6, 4. Lille 3.

Skupina G:

Barcelona : Benfica 0:0 (0:0)

Celtic : Spartak Moscow 2:1 (1:1)
Hooper (21), Commons (82/11m); Ari (40)

Lestvica: 1. Barcelona 13 točk*, 2. Celtic 10*, 3. Benfica 8, 4. Spartak 3.

Skupina H:

Braga : Galatasaray 1:2 (1:0)
Mossoro (32); B. Yilmaz (58), A. Yilmaz (78)

Manchester United : CFR Cluj 0:1 (0:0)
Alberto (56)

Lestvica: 1. Manchester United 12 točk*, 2. Galatasaray 10*, 3. Cluj 10, 4. Braga 3.

* - v osmini finala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.