Šport > Nogomet
234 ogledov

Čeferin izbral Cantonaja

Éric Cantona Profimedia
V četrtek bo v Monte Carlu slovesna podelitev.

Nekdanji francoski nogometni reprezentant Éric Cantona je letošnji dobitnik predsednikove nagrade, ki jo podeljuje prvi mož evropske nogometne zveze (Uefa). 

Nagrado bo izbranec Slovenca Aleksandra Čeferina prejel v četrtek v Monaku v sklopu podelitev nagrad najboljšim evropskim nogometašem, so sporočili iz Uefe.

Zlatko Zahović Velik udarec Šport Zlatko Zahović je s tem poslom zatresel Slovenijo

Danes 53-letni nekdanji napadalec Manchester Uniteda, za katerega je v 143 nastopih zabil 64 golov, je v klubski karieri igral še za Olympique Marseille, Nimes in Leeds United, za Francijo pa je zbral 45 nastopov in dosegel 20 golov.

"Ta nagrada ne priznava Cantonaja zgolj kot igralca najvišje ravni, ampak je tudi poklon njegovi osebnosti. Je moški, ki zavrača kompromise, ki se zavzema za vrednote, za katerimi stoji, ki pove, kar si misli, in še posebej je nekdo, ki svoje srce in dušo posveti tistemu, v kar verjame," je svojo izbiro v sporočilu za medije pojasnil Čeferin.

Po koncu nogometne kariere leta 1997, upokojil je se pri 30 letih, se je Cantona posvetil igralski karieri, treniral pa je tudi nogomet na mivki. Dober sloves si je prislužil tudi s predanostjo dobrodelnosti.

tank Marakana Foto/Video Šport Pred kultnim stadionom kontroverzna atrakcija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice