Šport > Nogomet
1795 ogledov

Čeferin ne želi, da bi se ponovil Ajax

Aleksander Čeferin Epa
Pri Uefi razmišljajo o nekaterih novostih za ligo prvakov.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa), Slovenec Aleksander Čeferin, je v intervjuju za britanski časnik The Times predstavil nove ideje, ki bi botrovali k spremembi trenutnega tekmovalnega sistema lige prvakov. Izstopa zamisel, da bi moštva, ki bi se uvrstila vsaj v četrtfinale, imela v naslednji sezoni zagotovljen vnovičen nastop.

Po Čeferinovih ocenah bi s tem lahko pomagali klubom, kot sta Ajax in Leicester. "Ajax je v letošnji sezoni igral v polfinalu, zdaj pa bo moral prodati vse igralce in tako ne ve, ali se bo uvrstili v ligo prvakov za prihodnjo sezono."

"Mislim, da ne smemo preveč zaščiti klubov, ker bo to potem preveč zaprto tekmovanje, a mislim, da moramo zaščititi nekatere. En predlog je, da bi klubi, ki bi dosegli določeno stopnjo tekmovanja, imeli zagotovljeno mesto v ligi prvakov tudi v prihodnji sezoni," je dejal Čeferin. "A o tem se le pogovarjamo, 11. septembra imamo sestanek, na katerem se bomo o tem pogovorili z ligami in klubi."

Ena možnost je tudi, da bi tekmovalni sistem lige prvakov spremenili tako, da bi bilo 32 moštev razdeljenih v štiri in ne več osem skupin. Za to se močno zavzema Združenje evropskih nogometnih klubov, njen predsednik pa je predsednik Juventusa Andrea Agnelli.

Zaenkrat ni izključeno niti, da bi namesto 32 moštev v ligi prvakov tekmovalo 40 ali 48 moštev, kar pomeni da bi bilo namesto štirih moštev v skupini pet ali šest ekip.

Uefa razmišlja tudi o zamisli tekme "prvak prvakov", ki bi jo odigrala zmagovalec evropskega nogometnega prvenstva 2020 in zmagovalec južnoameriškega prvenstva, ki se bo v nedeljo končalo v Braziliji. Za naslov se bosta pomerila Brazilija in Peru.

Je pa Čeferin vnovič prečrtal zamisel o takoimenovani evropski super ligi, zaprti ligi največjih klubov v Evropi: "Dokler bom jaz tu, super lige ne bo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice