Šport > Nogomet
69855 ogledov

Čeferin odgovoril na kritike: Delavci v tovarnah se lahko pritožujejo, vi ne

Aleksander Čeferin Epa
Prvi mož Uefe ni zadovoljen s početjem zvezdniških trenerjev.

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je v intervjuju za Gazzetto dello Sport med drugim spregovoril tudi o superligi ter odgovoril trenerjem in nogometašem, ki so se pritožili, da je število tekem v sezoni previsoko.

"Klubi so zahtevali deset tekem v ligi prvakov, bo jih osem, kar je prava številka. Lige z 18 klubi bi bile koristnejše, a se s tem ne strinjajo. Morali bi tudi razumeti, da sta dva pokalna tekmovanja v nekaterih državah preveč. Klopp in Guardiola se pritožujeta? Lahko je napadati Fifo in Uefo, vendar je položaj povsem jasen: če igraš manj, imaš tudi manjšo plačo. Če se lahko nekdo pritožuje, so to delavci v tovarnah, ki na mesec zaslužijo tisoč evrov," je kritikom sporočil Čeferin in pri tem izpostavil trenerja Liverpoola in Manchester Cityja. 

Podal je še mnenje o superligi. Projekt je ob nezadovoljstvu ljubiteljev nogometa hitro padel v vodo, a ga nad gladino še držijo vodilni možje Juventusa, Real Madrida in Barcelone. Pri svojem komentarju o superligi je Čeferin razkril, da je prekinil vse stike s prvim možem Juventusa Andreo Agnellijem. Ta je na načrtoval superligo, še tik pred objavo projekta pa je svojemu prijatelju, ki je bil tudi boter na krstu njegove hčerke, zagotavljal, da do takšnega tekmovanja ne bo prišlo.

"Z Agnellijem nimam nikakršnih stikov. S Perezom sem se srečal v Parizu (finale lige prvakov med Realom in Liverpoolom; op.p.), spoštoval sem protokol in mu čestital za zmago. Ne pričakujem, da je Uefa v moji lasti. Uefa ni monopol in vsakdo se lahko odloči, če bo sodeloval v njej. Lahko sodelujejo v naših pokalih, ali pa organizirajo svoje, vendar je potem logično, da ne igrajo v naših tekmovanjih, kajne? Ne glede na odločitev sodišča, seperliga je mrtev projekt. Nihče ne želi sodelovati v njej. Vidim le tri osebe, ki so besne na vse, ampak vsega je zdaj konec," zagotavlja predsednik Uefe.

Komentarjev 2
  • bojovi 22:08 25.junij 2022.

    "Če se lahko nekdo pritožuje, so to delavci v tovarnah, ki na mesec zaslužijo tisoč evrov," je kritikom sporočil Čeferin" Bravo, tako se govori.

  • vzev 12:10 25.junij 2022.

    Superliga bi bila ena pametna odločitev. Ali pa preurediti ligo prvakov, da bi bili v njej res samo najboljši klubi. Ne pa da potem tam igrajo neki palčki, katero tekmo potem gledajo tako samo navijači kluba.

Sorodne novice