Šport > Nogomet
6902 ogledov

Čeferin pod vse večjim pritiskom, a on se ne da

aleksander čeferin Epa
Zaskrbljujoča zdravstvena slika v Evropi ogroža izvedbo evropskega prvenstva.

Prvi mož Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin kljub zaostrovanju nekaterih okrepov zoper covid-19 za zdaj vzraja pri tem, da bo evropsko nogometno prvenstvo, ki so ga zaradi pandemije prestavili za eno leto, potekalo v 12 različnih mestih, kot je bilo prvotno zamišljeno.

Razpršenost prizorišč bi za Uefo lahko predstavljala velik logistični zalogaj, saj imajo države različna pravila in ukrepe pri omejevanju šiijenja okužbe.

Direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je pred dnevi zatrdil, da naj bi Čeferin resno razmišljal o organizaciji tekmovanja v eni državi, toda Uefa za zdaj ne odstopa od svojih načrtov.

"Optimističen sem, da se bo situacija z virusom do začetka evropskega prvenstva že dodobra spremenila," je uradni izjavil evropske krovne zveze sporočil Čeferin. "Pomembno je, da gostiteljicam in vladam omogočimo čim več časa za oblikovanje jasne slike glede njihov zmožnosti v mesecu juniju in juliju," je dodal predsednik in izrazil upanje, da bodo tekme evropskega prvenstva potekale pred delno napolnjenimi tribunami. 

"Navijači so velik del tistega, zaradi česar je nogomet tako poseben. Zagotoviti si moramo čim več manevrskega prostora, da omogočimo njihovo vrnitev na stadionu," je dejal Čeferin.

Uefa je rok za pripravo načrta za povratek navijačev na tribune prestavila na začetek aprila.

Evropsko prvenstvo naj bi se začelo 11. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice