Šport > Nogomet
220 ogledov

Čeferin v sodelovanje z Evropsko komisijo

Aleksander Čeferin Uefa Evropska komisija Epa
Evropska nogometna zveza (Uefa) in Evropska komisija sta na sedežu komisije v Bruslju obnovili in razširili dogovor o sodelovanju.

Pri podpisu sporazuma med Uefo in Evropsko komisijo so sodelovali predsednik Uefe Aleksander Čeferin, prvi podpredsednik komisije Frans Timmermans in komisar Tibor Navracsics.

Novi sporazum izpostavlja načrte obeh organizacij za tesno skupno delo na številnih področjih, vključno z evropskim prvenstvom 2020, ki bo največji oziroma najširši mednarodni dogodek v zgodovini športa, saj ga bodo izvedli v kar 12 državah.

Kot so pri Uefi zapisali v sporočilu za javnost, sta obe organizaciji zavezani za zdrav razvoj nogometa na vseh ravneh s poudarkom na dobrem vodenju, solidarnosti, integriteti, poštenem tekmovanju in trajnostnem razvoju igre. Prav tako se zavedata, da je treba med drugim izboljšati stabilnost pogodb in opredeliti vlogo agentov oziroma zastopnikov.

aleksander čeferin Nad bogate Šport Čeferin z luksuznim davkom

"Uefa in Evropska komisija delita skupno strast za promocijo družbenih vrednot športa in zaščito načel poštenosti in solidarnosti. Zadovoljni smo, da komisija podpira Uefino zavezanost k tekmovalnemu ravnotežju in izboljšanju vodenja v nogometu. Veselimo se tesnejšega dela s komisijo, da bomo še bolj zaščitili, promovirali in razvijali nogomet za dobro celotne družbe," je ob podpisu dejal Čeferin.

Njegovo mnenje deli tudi Timmermans: "Veseli me, da bosta Evropska komisija in Uefa nadaljevala skupno delo za promocijo skupnih vrednot skozi šport, ki pomeni ogromno mnogim Evropejcem. Igralke in igralci nogometa so vzorniki otrokom in odraslim po vsej Evropi. Ta velika moč je lahko zaveznik v boju proti rasizmu in diskriminaciji in za promocijo solidarnosti, vzdržnosti in enakosti na igrišču in v vsakdanjem življenju."

Tibor Navracsics, komisar za izobraževanje, kulturo, mladino in šport, pa je poudaril, da že leta sodelujejo z Uefo in skupaj rešujejo težave, ki zadevajo nogomet in vključujejo tudi druge deležnike v tem športu, vključno z igralci, klubi in ligami. "Novi sporazum potrjuje naš namen za nadaljevanje našega dela, nadaljevanje truda za dobrobit evropskega nogometa in naše družbe nasploh," je še dodal Navracsics.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice