Šport > Nogomet
11 ogledov

Celta zabila štiri gole Barci

Manuel Agudo 'Nolito' EPA
Barcelona je doživela visok poraz v Vigu, kjer bi ji lahko Celta zabila tudi kakšen gol več (4:1). Real Madrid je z dvema goloma Karima Benzemaja slavil v Bilbau.

Celta je odlično odprla tekmo in bila že v uvodnih minutah dvoboja nevarna, v 26. minuti pa je proti Barceloni tudi povedla. Visoko žogo je v kazenskem prostoru sprejel Nolito, nato pa brez pravega zaleta v visokem loku mojstrsko meril v daljši kot. Marc-André Ter Stegen se je žoge sicer dotaknil, a ni mogel preprečiti prekrasnega zadetka.

Izjemno je že štiri minute kasneje zadel tudi Iago Aspas, potem ko je Gererd Piqué povsem nepozoren izgubil žogo na sredini igrišča ob pritisku Nolita, ki je nato zaposlil lokalnega heroja Aspasa, da je lahko sam stekel proti Ter Stegnu in ga premagal z delikatnim lobom. Na neverjetnih 3:0 bi lahko v 35. minuti povišal Augusto Fernández, toda ob ponovno povsem izigrani obrambi gostov in podaji Nolita po tleh je branilec "na prvo" s kakšnih 13 metrov meril visoko prek vrat. Neymar bi lahko v 40. minuti neprepoznavne Katalonce vrnil v igro, toda njegov strel je bil v zadnjem hipu blokiran.

Aspas je imel v drugem polčasu že v 51. minuti "smrtno" priložnost za zaključni udarec, Piqué in Javier Mascherano sta po podaji skozi osrčje obrambe ostala daleč zadaj, toda Aspas je sam pred Ter Stegnom meril mimo daljše vratnice. Kazen bi lahko prišla že minuto kasneje, ko je Barcelona enkrat za spremembo izigrala domačine, a se je žoga po strelu Lionela Messija odbila od vratnice nazaj v polje.

Znižanje je imel na glavi tudi Piqué, a je po prostem strelu v 55. minuti žoga švignila za las čez prečko, vratar Celte pa je moral biti na mestu tudi v naslednjem napadu, ki ga je z ostrim strelom vanj zaključil Messi. Sledila je kazen. Po kotu Barcelone je sledil hiter protinapad Celte, ki ga je po preigravanju naivnega Daniela Alvesa že na sredini igrišča z novim neoviranim prodorom pred Ter Stegna zaključil Aspas.

Obe ekipi sta si v nadaljevanju priigrali kar nekaj priložnosti, v 80. minuti pa je naposled zadela tudi Barcelona. Neymar je po dolgi visoki žogi Messija sprejel podajo in zadel za dva gola zaostanka. A že tri minute kasneje je Celtin rezervist John Guidetti izkoristil slabo posredovanje Piquéja in še potrdil zmago z neubranljivim polvolejem.

Real skočil na prvo mesto lestvice

Večer je bil uspešnejši za madridski Real. Ta je povedel v 20. minuti prek Karima Benzemaja, ki je izkoristil slabo podajo Mikela San Joséja proti svojemu vratarju in hladnokrvno zadel v prazno mrežo.

Domači vratar Gorka Iraizoz je imel veliko sreče, da je ostra žoga Marcela pred vrati za las zgrešila Benzemaja, ki bi lahko po manj kot pol ure zabil že svoj drugi gol večera. Po protinapadu sta Cristiano Ronaldo, ki je tudi sam dodobra ogrel dlani Iraizoza z volejem, in Isco pripravila lepo priložnost Toniju Kroosu, ki pa je meril nenatančno.

Realovce bi lahko že v naslednjem napadu kaznoval Sabin Merino, toda njegov poskus je po podaji Markla Susaete na drugi vratnici za las zgrešil cilj. Iraizoz je prvenec kar dvakrat preprečil tudi Mateu Kovačiću, najprej po nesebični akciji Ronalda v 37., nato pa še z neposredne bližine v 42. minuti.

Drugi polčas se je s strani obeh ekip začel zelo previdno in šele v 62. minuti je Aritz Aduriz kot prvi nevarno poskusil s strelom na drugi vratnici, Baski pa so ostali brez gola in najstrožje kazni, ki so jo neupravičeno zahtevali. V 68. minuti je Keylor Navas le klonil, ko ga je Merino po prekrasni podaji v sredino ukanil s še lepšim strelom na drugo vratnico.

Toda norišnico v deževni Baskiji je hitro pogasil Benzema s svojim drugim golom takoj v naslednjem napadu - Luka Modrić je našel Isca, slednji pa pred vrati Francoza. Nekdanji član Lyona je zabil prav na vsaki tekmi, v kateri je dobil priložnost (izpustil je prvo v Gijónu, ko je Real razočaral z 0:0), hat-trick pa bi lahko zaokrožil v 72. minuti, a je njegov strel znotraj kazenskega prostora le za nekaj centimetrov zgrešil pravi cilj.

Kazen bi lahko prišla že tri minute kasneje, če ne bi Navas znova izvrstno ustavil močen poskus Aduriza. Medtem, ko Ronaldu na drugi strani kljub nekaj lepim protinapadom nikakor ni uspelo zadeti, bi lahko Aduriz rešil točko, toda "kostariška hobotnica" v vratih Madridčanov se do konca tekme ni dala.

Real je z zmago prvič v sezoni prevzel vodstvo na lestvici, kjer je njegova prva zasledovalka zdaj Celta. Na preostalih sredinih tekmah je Rayo Vallecano doma ugnal Sporting Gijón (2:1). V 40. minuti je za vodstvo po izključitvi Bernarda zaradi dveh ekspresnih rumenih kartonov z enajstih metrov zadel Roberto Trashorras, kmalu po začetku drugega polčasa pa je za mirno nadaljevanje poskrbel Javi Guerra. Kljub hitremu znižanju, zadel je Jony, Asturijci z enim manj niso uspelo iztržiti točke v Madridu.

Po golih Borje Gonzáleza je Eibar pri Levanteju v 48. minuti že vodil z 0:2, toda José Morales v 52. minuti in Deyverson v izdihljajih obračuna sta klubu iz Valencie prinesla novo točko po pogumni predstavi in porazu na Camp Nouu.

La liga, 5. kolo:

Atletico Madrid : Getafe  2:0 (1:0)
Griezmann 4., 90.

Espanyol : Valencia  1:0 (1:0)
Alvarez 18.

Granada : Real Sociedad  0:3 (0:2)
Agirretxe 7., 33., 79.

Celta Vigo : Barcelona  4:1 (2:0)
Nolito 26., Aspas 30., 56., Guidetti 83.; Neymar 80.

Levante : Eibar  2:2 (0:1)
Morales 52., Deyverson 93.; Baston 10., 48.

Rayo Vallecano : Sporting Gijon  2:1 (1:0)
Trashorras 40./11-m, Guerra 48.; Jonathan 49.

Athletic Bilbao : Real Madrid  1:2 (0:1)
Sabin 68.; Benzema 19., 70.

Las Palmas : Sevilla  2:0 (1:0)
Roque 30., Alcaraz 76.

Malaga : Villarreal  0:1 (0:0)
Tissone 71./ag

Četrtek:
Betis - Deportivo La Coruna

Lestvica:
1. Real Madrid 13
2. Celta de Vigo 13
3. Villarreal 13
4. Atletico Madrid 12
5. Barcelona 12
6. Espanyol 9
7. Eibar 8
8. Rayo Vallecano 7
9. Valencia 6
10. Deportivo La Coruña 5 (-1)
11. Real Sociedad 5
12. Las Palmas 5
13. Sporting Gijón 5
14. Real Betis 5 (-1)
15. Athletic Bilbao 3
16. Levante 3
17. Getafe 3
18. Granada 3
19. Málaga 2
20. Sevilla 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.