Šport > Nogomet
37 ogledov

Cesar pri Krhinu ohranil ničlo za točko

Radovanović Cristaldo Bologna Chievo
1/7
EPA
Na zadnji tekmi kola sta se pomerili ekipi Bologne in Chieva in se razšli brez zadetkov. Rene Krhin in Boštjan Cesar sta odigrala celo tekmo.

Na stadionu Dall'Ara je bolje začel gostujoči Chievo, ki je v začetnih minutah imel večjo posest žoge, enkrat pa je tudi zapretil prek kota Gennara Sarda. A to je bila tudi edina bolj nevarna akcija v dolgočasnem prvem polčasu, v katerem se je videlo, da nobena izmed ekip ne želi storiti napake, ki bi nasprotniku omogočila vodilni zadetek.

Tudi nadaljevanje ni bilo preveč pestro, kljub temu pa je ponudilo več. Prvi strel v okvir gola na tekmi je bil delo Jonathana Cristalda v 58. minuti, vratar Chieva Christian Puggioni pa je žogo zanesljivo ujel. Kmalu zatem je Boštjan Cesar dobil rumeni karton, Ljubljančan pa bi jo po neprevidnem posredovanju lahko odnesel še slabše. 

Končnica pripadla domačim

V zaključku je domača Bologna le pokazala več napadalnega navdiha. V 79. minuti je Davide Moscardelli lepo zaustavil žogo na robu kazenskega prostora gostov in močno sprožil, Puggioni je strel odbil, v gneči je nato streljal še Cristaldo, tudi tokrat je bil gostujoči čuvaj mreže na mestu. Chievo je najlepšo priložnost zapravil deset minut pred koncem srečanja, ko je Gianluca Curci ubranil poskus Maxwella Acostyja po samostojnem prodoru. V sodnikovem dodatku pa so še zadnjič poskusili domači, toda udarec Rolanda Bianchija po predložku je zletel mimo leve vratnice.

Cesar je odigral celotno tekmo v branilski vrsti Chieva, tako kot Rene Krhin v vezni liniji Bologne. Dejan Lazarević je srečanje spremljal s klopi "letečih oslov". Moštvo z Dall'Are je sedaj na 16. mestu z desetimi točkami, Chievo je s petimi zadnji, dvajseti.

Italijanska liga, 11. kolo:

Parma : Juventus 0:1 (0:0)
Pogba (77)

AC Milan : Fiorentina 0:2 (0:1)
Vargas (27), Valero (73)
Birsa (AC Milan) je igral do 58. minute, Iličića (Fiorentina) ni bilo v ekipi.

Napoli : Catania 2:1 (2:1)
Callejon (15), Hamšik (20); Castro (25)

Livorno : Atalanta 1:0 (1:0)
Paulinho (11)
RK: Carmona (35/Atalanta)

Hellas Verona : Cagliari 2:1 (1:0)
Toni (8), Janković (58), Conti (91)

Lazio : Genoa 0:2 (0:0)
Kučka (60), Gilardino (71/11m)

Sampdoria : Sassuolo 3:4 (1:0)
Pozzi (19), Eder (64), De Silvestri (80); Berardi (49, 51/11m, 88/11m), Floro (63)
RK: Costa (Doria/51)
Kurtić (Sassuolo) je bil na klopi.

Udinese : Inter 0:3 (0:2)
Palacio (25), Ranocchia (30), Alvarez (91)
Handanović (Inter) je branil celo tekmo.

Torino : AS Roma 1:1 (0:1)
Cerci (63); Strootman (29)

Bologna : Chievo 0:0 (0:0)
Krhin (Bologna) in Cesar (Chievo) sta igrala vso tekmo, Lazarević (Chievo) je bil na klopi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.