Šport > Nogomet
23 ogledov

Chelsea dva dni po Cityju ugnal še Arsenal

Azpilicueta Willian Arsenal Chelsea angleški ligaški pokal
1/25
EPA
V osmini finala angleškega ligaškega pokala je bil v ospredju londonski mestni derbi med Arsenalom in Chelseajem, ki so ga zasluženo dobili gostje (0:2). Manchester United je doma deklasiral Norwich (4:0). Manchester City jutri gostuje pri Newcastlu.

Na stadionu Emirates sta se oba trenerja odločila za številne menjave v primerjavi z zadnjo prvenstveno tekmo. Za Arsenal so tako začeli tudi Nicklas Bendtner, Carl Jenkinson in krilni napadalec Ryo Miyaichi.  Pri Chelseaju je v začetni enajsterici od nedeljske tekme z Manchester Cityjem "preživel" le Gary Cahill. Nekaj razmeroma neznanih imen je bilo tudi na obeh klopeh. Pri Topničarjih sta na svojo priložnost tako čakala Isaac Hayden in Nico Yennaris, pri Blues pa 20-letni češki branilec Tomaš Kalas.

Srečanje se je začelo v dokaj umirjenem ritmu, Chelsea pa je bil tisti, ki je v uvodnih minutah imel kontrolo nad sredino igrišča. Četa Joséja Mourinha si je pripravila nekaj strelov, a večje nevarnosti za Lukasza Fabianskega, ki je tokrat dobil priložnost v golu domačih, ni bilo. Prvi strel v okvir gola je bil delo Kevina de Bruyna, v 25. minuti pa so Blues zasluženo povedli. 

Azpilicuetin prvi gol za Chelsea

Polprotinapad Obija Mikela je skušal prekiniti Jack Wilshere, žoga se je odbila visoko v zrak, Carl Jenkinson jo je skušal z glavo vrniti svojemu vratarju, a je to storil tako slabo, da je podajo prestregel njegov "kolega" na desnem bočnem položaju César Azpilicueta in "iz prve" v padcu s svojim prvim golom za klub povedel Chelsea v vodstvo.

Arsenal je bil najbližje izenačenju že čez nekaj minut, ko je napako storil prav Azpilicueta, strel Nacha Monreala pa je zletel za las mimo daljše vratnice Marka Schwarzerja. V zaključku polčasa so domači imeli rahlo terensko pobudo, vendar so gostje do polčasa brez večjih težav zadržali minimalno prednost.

Özil in Giroud nista prinesla preobrata

V drugem polčasu domači niso pustili Chelseaju, da bi spet zagospodaril na zelenici, čeprav je bil strel Samuela Eto'oja v 49. minuti zelo nevaren. Na drugi strani sta za domače poskusila Santi Cazorla in dvakrat Aaron Ramsey, predvsem Valižan je bil pri svojem drugem poskusu zelo blizu izenačenja.  Na igiršče je prišel tudi Mesut Özil in obetal se je nalet domačih, toda v 66. minuti je Juan Mata ohladil privržence Topničarjev. Po metu iz avta sta Špancu strel pripravila Eto'o in Willian, Mata pa je s svojo slabšo desno nogo z roba kazenskega prostora ugnal domačega čuvaja mreže.

Po zaostanku z dvema goloma je na zelenico prišel tudi udarni napadalec Arsenala Olivier Giroud, a bolj nevarno je še vedno izgledal Chelsea. V 70. minuti je nizek predložek Ramiresa skoraj končal v mreži Fabianskega. Domači so v zaključnih minutah pletli mrežo okoli gola gostov, toda konkretne priložnosti si niso uspeli pripraviti. In na zelenici stadiona Emirates se je slišalo le še prepevenje gostujočih navijačev: "José Mourinho, José Mourinho ...".

Hernandez Young Manchester United Norwich City angleški ligaški pokal | Avtor: Reuters Reuters
Man United zlahka med osem

Na Old Traffordu je Manchester United prišel do vodstva v 20. minuti iz enajstmetrovke. Leroy Fer je v kazenskem prostoru oviral Adnana Januzaja, z bele točke je bil zanesljiv Javier Hernández. Oba trenerja sta se razumljivo odločila za precej premešano zasedbo, kar je bilo opazno v večjem delu prvega polčasa, ko so gledalci spremljali dokaj raztrgano predstavo.

Na začetku drugega polčasa je Norwich dvakrat zapretil prek Johana Elmanderja in Nathana Redmonda, na drugi strani pa je Man United podvojil vodstvo prek Chicharita, ki je svoj drugi gol večera dosegel po strelu z glavo in posledičnem odbitku vratarja Marka Bunna. Mehičanu je asistiral Alexander Buttner. V zaključku dvoboja sta visoko zmago Rdečih vragov zapečatila Phil Jones, ki je zadel z volejem in Fabio, ki je z bližine zabil po podaji Wayna Rooneya.

Stoke odigral infarktno tekmo

West Ham je na težkem gotovanju pri Burnleyu napredoval po zaslugi dveh enajstmetrovk (0:2). Leicester je v odlični tekmi izločil prvoligaški Fulham (4:3). Stoke City je imel pri Birminghamu od konca prvega polčasa igralca več, a so domači po zaostanku dveh golov izsilili podaljšek, nato pa še enajstmetrovke. Po loteriji so se napredovanja vseeno veselili "lončarji" (4:5). 

Angleški ligaški pokal, osmina finala:

Arsenal : Chelsea 0:2 (0:1)
Azpilicueta (25), Mata (66)

Birmingham : Stoke City 4:5* (3:3, 1:1)
Løvenkrands (85, 90), Adeyemi (28), Lee (118); Assaidi (10), Crouch (55), Arnautović (71), Jones (93)
RK: Elliott (45/Birmingham)

Burnley : West Ham United 0:2 (0:0)
Taylor (76/11m), Collison (94/11m)
RK: Treacy (93/Burnley)

Leicester : Fulham 4:3 (2:1)
Morgan (40), Wood (45), Miquel (51), Dyer (89); Rodallega (18, 52), Karagounis (87)

Manchester United : Norwich City 4:0 (1:0)
Chicharito (21/11m, 53), Jones (87), Fabio (94)

Newcastle United : Manchester City 0:2* (0:0)
Negredo (99), Džeko (105)

Tottenham Hotspur : Hull City 2:2** (1:1, 1:0)
Sigurdsson (16), Kane (108); Friedel (53/ag), McShane (98)
Koren (Hull City) je igral do 82. minute.

* - po podaljšku
** - po enajstmetrovkah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.