Šport > Nogomet
30 ogledov

Chelsea na Mestalli še ni klonil

Chelsea - West Ham 3:0 Reuters
Derbi sredinih tekem nogometne Lige prvakov bo v Valencii, kjer bo ob 20:45 gostoval Chelsea. Stadion Mestalla londonskemu klubu zelo leži, saj je na obeh dosedanjih gostovanjih zmagal z 2:1. Posebna tekma za Juana Mato.

V središču pozornosti bo sicer Chelseajev napadalec Fernando Torres, ki se mu je odprlo v angleški ligi. Bo zadel tudi v Ligi prvakov? V prvem kolu je dobro igro kronal z dvema asistencama, navijači modrih pa upajo, da je napočil čas za zadetek. "Prvih šest mesecev v Chelseajevem dresu je bilo zelo težkih. Na srečo sem imel ves čas podporo naših zvestih navijačev. Zato sem še posebej vesel, da sem začel zabijati gole,“ se je Torres spomnil vse prej kot vzpodbudnih začetkov v tem londonskem klubu.

Tekma bo imela poseben naboj za Juana Mato (v prvem kolu je v sodnikovem podaljšku zabil zadnji žebelj v krsto Leverkusna), ki je v Valencii odigral štiri sezone, letos pa se preselil v London. “Tekma bo zame nekaj posebnega. V Valencii sem preživel veliko lepih trenutkov, zdaj pa so moje misli povsem osredotočene na Chelsea. Dal bom vse od sebe, upam, da bomo zmagali,” je povedal Mata, ki je v Chelsea prišel tudi po Torresovi zaslugi. Tekme se veseli tudi Valenciin Pablo Hernandez, ki si je z Mato delil sobo na vseh gostovanjih: “S Juanom sva veliko v stikih, lepo ga bo videti. Ampak na igrišču ni prijateljev. Vsak se trudi za svoje moštvo. Upamo, da bomo premagali Chelsea.” Ne eni ne drugi nimajo težav s poškodbami, pri Chelseaju, ki je sredi tedna v pokalu spočil deveterico standardnih igralcev, bo manjkal le igralec sredine igrišča Michael Essien.

Verjetni prvi postavi:

Valencia (4 – 2 – 3 – 1): Diego Alves; Mathieu, Victor Ruiz, Rami, Barragan; Albelda, Banega; Piatti, Parejo, Pablo; Soldado.

Chelsea (4- 3 – 3): Cech; Cole, Ivanović, Terry, Bosingwa; Malouda, Ramires, Meireles; Anelka, Torres, Mata.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.