Šport > Nogomet
18 ogledov

Real na Maksimirju razjezil sodnik: "To je sramota!"

DInamo Zagreb proti Real Madridu v Ligi prvakov (Maksimir)
1/11
EPA
Real Madrid je lov za jubilejnim desetim naslovom v Ligi prvakov začel z zmago pri Dinamu Zagrebu (1:0). Edini gol na tekmi je v drugem polčasu zabil Angel Di Maria, tudi modri pa so imeli svoje priložnosti. José Mourinho je tekmo spremljal v eni izmed lož na stadionu, ne v hotelu. Na preostalih igriščih je Trabzonspor na San Siru šokiral Inter (0:1), Manchester City pa je doma izvlekel remi z Napolijem (1:1).

Tudi poraz proti Realu Madridu ni pokvaril razposajenega večera v Zagrebu, kjer se je domači Dinamo hrabro postavil po robu kraljevemu klubu in rekorderju po številu naslovov v Ligi prvakov. Modri so bili pri rezultatu 0:0 za las oddaljeni od šokantnega vodstva, a je Antonio Rukavina sam pred vratarjem Ikerjem Casillasom meril točno v njegove roke. Trener José Mourinho si kljub drugačnim napovedim tekme ni ogledal v luksuznem hotelu v središču mesta, ampak je na stadion pripotoval še pred svojimi igralci in vseh 90 minut spremljal v eni izmed maksimirskih lož.

Vratar Ivan Kelava je dinamovce dolgo časa držal v igri in potem, ko je Karim Benzema že v prvem polčasu stresel njegovo prečko, je hrvaški vratar z izvrstno dvojno obrambo zaustavil poizkusa Angela Di Marie in Mesuta Özila. Odločilni trenutek tekme je prišel v 53. minuti, ko je Marcelo na robu kazenskega prostora podaljšal žogo do osamljenega Di Marie, ki je z natančnim strelom pod prečko zadel za vodstvo. Kelava je že v naslednjem napadu zaustavil Cristiana Ronalda in domače ohranjal v igri za izenačenjem, ki se je začelo z izključitvijo Marcela zaradi drugega rumenega kartona (simuliranje). Čiste priložnosti si Dinamo do konca tekme kljub igralcu več ni pripravil.

Ronaldo: "To je sramota!"

Vsaj malce (ali pač ne?) nepričakovano so se tudi po tekmi proti Dinamu pri Real Madridu obregnili ob sodnika. "To je sramota. Upam, da nam ta sodnik ne bo več sodil. Ne razumem, zakaj je sodnik Dinamu dovolil grobo igro. Zdi se, kot da so imeli igralci Dinama preveliko zaščito, mi pa je sploh nismo imeli," so bile ostre besede Cristiana Ronalda, potem ko je utrpel oster nalet Jerka Leka, tekmo pa zaključil z okrvavljenim gležnjem. Španski mediji Lekov start že primerjajo s tistim Pepeja nad Danielom Alvesom, zaradi katerega je Portugalec v lanski sezoni dobil rdeči karton. Ronalda so gledalci želeli vreči s tira tudi s skandiranjem imena Lionela Messija, CR7 pa jim je po tekmi odgovoril: "Mogoče so nekateri ljudje ljubosumni, ker sem jaz bogat, lep in fantastičen nogometaš!"

City začel s prigaranim remijem

Branilec Aleksander Kolarov je v zadnjih minutah domače tekme proti Napoliju rešil točko za novince Manchester City. Bogataši iz Manchestra so sicer prevladovali in imeli lepe priložnosti za zadetek, Yaya Touré je po prodoru čez celo igrišče stresel tudi vratnico, a so jih južnjaki kaznovali iz preprostega protinapada, ki ga je brezhibno zaključil Edinson Cavani. Belgijec Vincent Kompany je nato zaustavil strel Mareka Hamšika na golovi črti, pet minut kasneje pa je City izenačil, ko je Kolarov s 25 metrov neubranljivo zadel iz prostega strela.

"Drugi" manchesterski klub, Manchester United, je z identičnim rezultatom zaključil tekmo pri Benfici. Paragvajec Oscar Cardozo je oslabljeno moštvo rdečih vragov načel že v prvem polčasu, zimzeleni Ryan Giggs pa je s pravim evrogolom izenačil še pred odmorom. Tekmo je sodil slovenski sodnik Damir Skomina.

Rezultat večera: Inter 0-1 Trabzonspor

Debitant med elito, turški Trabzonspor, je na gostovanju pri Interju Milanu pripravil eno izmed presenečenj desetletja. Vzhodnjaki so na San Siru slavili z golom Ondreja Celustke vsega 14 minut pred koncem tekme. Trabzonspor, ki se je v Ligo prvakov uvrstil le zaradi izključitve Fenerbahčeja, si je zmago povsem zaslužili, Celustka pa je žogo potisnil v mrežo potem, ko je Halil Altintop zadel prečko. Tik pred golom gostov je Diego Milito zapravil dve izvrstni priložnosti, trener Gian Piero Gasperini pa se je zdaj znašel v brezizhodnem položaju, saj mu je stolček zamajal že ligaški poraz proti Palermu (3:4) ...

Liga prvakov, 1. kolo:

Skupina A

Villarreal : Bayern München 0:2 (0:1)
Kroos (7), Rafinha (76)

Manchester City : Napoli 1:1 (0:0)
Kolarov (74); Cavani (69)

Skupina B

Inter Milan : Trabzonspor 0:1 (0:0)
Celustka (76)

Lille : CSKA Moskva 2:2 (1:0)
Sow (45), Pedretti (57); Doumbia (72, 90)

Skupina C

Benfica Lizbona : Manchester United 1:1 (1:1)
Cardozo (24); Giggs (42)

Basel : Oțelul Galați 2:1 (1:0)
F. Frei (39), A. Frei (81/11-m); Pena (58)
RK: Huggel (88/Basel); Salageanu (82/Galati)

Skupina D

Ajax Amsterdam : Olympique Lyon 0:0

Dinamo Zagreb : Real Madrid 0:1 (0:0)
Di Maria (53)
RK: Marcelo (73/Real)

Komentarjev 7
  • wester62 12:50 15.september 2011.

    mislim,da smo o tem beb... že dovolj pisali ker ga sploh ne zasluži in zdaj je na vrsti maribor in v upanje vsaj toče iz belgije. navijajmo za njih saj predstavljajo našo deželo in nogomet. dajmo MB.

  • wester62 12:47 15.september 2011.

    vladek ima prav. malo poglejte posnetek in to počasi ki razkriva da je rc7(beb...) u bistvu brcnil v njega a se valjal kot zadnje pras... .

  • wester62 12:44 15.september 2011.

    bogat-ja, lep-ha ha ha, fantastičen nogometaš- hahaha mogoče v kaki gledališki ekipi, večjega bebca pa še ne. messi ga spravi v rezervni žep. ta je samo veliki simulant in hvalisavac ki nima pojma o nogometu. njega so slavnega in bogatega ...prikaži več naredili novinarji in mediji,drugače je pa navadni pezd... .